HSL:n lippu-uudistus napsaisee opiskelija-alesta 5 prosenttia pois – myös muita muutoksia

Kaikki opiskelijat tulevat HSL:n suuren lippu- ja vyöhykeuudistuksen toteutumisen myötä saamaan 45 prosentin alennuksen kausilipuista.

Tällä hetkellä on niin, että 30 vuotta täyttäneillä opiskelijoilla pitää olla myönteinen opintotukipäätös, jotta he saavat alennuksen. Vyöhykeuudistuksen yhteydessä opiskelijoiden alennusoikeutta laajennetaan siten, että ikäraja ja vaatimus opintotukipäätöksestä poistetaan. Alennuksen saaminen edellyttää täysipäiväistä opiskelua.

Jotta kuntien maksuosuus ei kasva nykyisestä, alennusprosenttia lasketaan nykyisestä 50 prosentista viidellä prosenttiyksiköllä, eli jatkossa opiskelijat saavat kausilipuista 45 prosentin alennuksen. Alennusta ei enää myönnetä matkakortilla ostettavista kertalipuista.

Toinen tuleva uudistus on, että vuoden 2019 alusta lähtien HSL-kuntien koululaisryhmien matkoista ei peritä maksua kuntien opetustoimelta, kun opettaja tekee oppilaittensa kanssa koulun retkiä kello 9–15 välisenä aikana.

Eläkeläisten ja invalidien alennuslippujen myöntämisperusteet säilyvät ennallaan, mutta alennusprosentit yhtenäistetään 50 prosenttiin.

Sokeilla säilyy oikeus vapaalippuun, ja myös pientä lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettavien oikeus matkustaa ilman lippua säilyy. Pyörätuolilla liikkuvat voivat jatkossakin matkustaa ilman lippua.

Lastenlipun ikäraja nousee 17 vuoteen.

70 vuotta täyttäneet HSL-kuntien asukkaat saavat tulevan yöhyketariffin käyttöönoton myötä alennusta HSL-kortilla ostetuista kertalipuista. Alennus on 50 prosenttoa aikuisten kertalipusta ja lisävyöhykelipuista. Alennusoikeus on voimassa kaikkina viikonpäivinä kello 9–14 alkavilla matkoilla.

HSL uudistaa joukkoliikenteen maksuvyöhykkeet ja liput keväällä 2019.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut