Uusi bussilinja aloittaa liikennöinnin Latokaskesta Matinkylään

LIITYNTÄLIIKENNE Uusi tammikuussa aloittava linja lyhentää matka-aikaa.

Uusi bussilinja 159 aloittaa 7. tammikuuta liikennöinnin Latokasken ja Matinkylän metroaseman välillä. Linja kulkee Nöykkiönkadun ja Länsiväylän kautta. Matka-aika Latokaskesta Matinkylään lyhenee linjaan 531K verrattuna.

Linjan 159 vuoroväli on 15 minuuttia muulloin paitsi hiljaisina aikoina ja sunnuntaisin, jolloin vuoroväli on puoli tuntia.

Helsingin seudun liikenne (HSL) päätti perustaa uuden linjan Latokasken asukkailta saamansa palautteen sekä Espoon toiveiden vuoksi. Latokaskelaiset ovat valittaneet keväällä aloittaneen linjan 531K Latokasken ja Matinkylän välillä pidentäneen matka-aikoja. Espoo on vaatinut useaan otteeseen parannuksia liityntäliikenteeseen.

Samaan aikaan bussiliikenteeseen tulee myös muita muutoksia.

Linja 531B korvaa 7. tammikuuta alkaen linjan 531K. Uuden linjan reitti on Tiistilä – Matinkylä (M) – Kuitinmäki, eli linja ei kulje Latokaskeen asti.

Linja 125K korvaa samasta päivästä alkaen linjan 125B. Reitti on Tapiola (M) – Niittykumpu (M) – Olari – Latokaski. Linjan ansiosta Olarin ja Latokasken välillä säilyy ruuhka-aikaan suora bussiyhteys, vaikka linjan 531B päätepysäkki on Kuitinmäessä ja linja 159 liikennöi Länsiväylän kautta.

Linjaa 125K liikennöidään ruuhka-aikaan viidentoista minuutin välein.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut