Kovia vetoja ja yllättäviä tuomarivalintoja – tällaista meno on The Voice of Finlandin 2019 kuvauksissa

VIIHDE The Voice of Finlandin Ääni ratkaisee -vaihetta kuvataan Porvoossa torstaihin asti.

Voice of Finlandiin oli tultu bussilla Vantaalta asti. Outi Paappanen

Outi Paappanen

– Jännittää vähän, että miten kovaa musiikki soi, sanoi Taika Tuormaa Taidehallin lämpiössä ennen The Voice of Finland -nauhoitusten alkua.

Kulisseissa jännitettiin varmasti kaksin verroin. Suositun VOF-laulukilpailun Ääni ratkaisee -vaiheen kuvaukset alkoivat Porvoossa maanantaina. Ensimmäisten kuvausten neljätoista kilpailijaa oli valittu mukaan demonauhojen perusteella. Taidehallin Avanti-saliin rakennetussa studiossa heillä oli pari minuuttia aikaa vakuuttaa tuomarit potentiaalistaan pelkän lauluäänen ja tulkinnan perusteella. Joko tuomarin tuoli kääntyi merkiksi siitä, että tämä oli halukas ottamaan kilpailijan valmennustiimiinsä, tai sitten ei, jolloin kilpailu tyssäsi kyseisen laulajan osalta siihen.

Ennen kuin laulajat päästettiin lavalle, studio-ohjaaja Elias kävi yleisön kanssa läpi askelmerkit.

– Kilpailija saapuu lavalle hiljaisuudessa, mutta biisin aikana saa ja pitää taputtaa. Tehdään tämä kimpassa. Jos vierustoveri nostaa kädet ilmaan, niin ei nyrpistellä, että et laittanut dödöä, vaan lähdetään mukaan. Pysytään rytmissä, eikä taputeta väärään tahtiin, varsinkaan räpin taustalla.

– Studioyleisöä kuvataan. Paidan riisumisesta pääsee varmasti ainakin Youtubeen ja nyt jos olette tulleet studioon väärän ihmisen kanssa, niin on vielä sopiva hetki lähteä kotiin.

– Kun tuomarin tuoli kääntyy, pitäkää meteliä, kuin olisi pari promillea alla. Tuo hetki on helpotus laulajalle. Jos tuoli ei käänny, se on laulajalle valtava pettymys. Antakaa silti isot aplodit.

Studio-ohjaaja muistutti vielä, ettei kuvauksista saa levitä mitään sosiaaliseen mediaan. Kaiken pitää pysyä salassa siihen saakka, kunnes jakso esitetään televisiossa. Siksi kilpailijoistakaan ei voi kertoa tässä vaiheessa mitään.

Juontaja Heikki Paasonen pyörähti lavalla tervehtimässä yleisöä, mutta katosi sen jälkeen kulissien taakse, missä hän jututti kilpailijoita ja piti tsemppiä yllä.

Kilpailijoiden mahdollinen hermostuneisuus näkyi ja purkautui varmasti verhojen takana. Yleisön eteen asteli viilipyttymäisiä esiintyjiä. Vai oliko se vain pintaa? Monesta kyllä paistoi jännitys, mutta ääni ei sortunut kellään.

Yhdeksän kilpailijaa neljästätoista pääsi jatkoon. Yksi heistä käänsi vieläpä koko potin eli sai kaikki tuomarit puolelleen rock-tulkinnallaan.

– Tämä osoitti sen, että vaikka kolme ensimmäistä fraasia menivät sulta ohi, sillä ei ollut väliä. Aitoa, ihanaa tunnetta, kiitteli Redrama

– En ole koskaan kuullut yhtä hyvää cover-versiota kyseisestä kappaleesta, hehkutti Toni Wirtanen ja suorastaan aneli kilpailijaa valmennusleiriinsä.

Kilpailijan tuomarivalinta olikin jonkinmoinen yllätys, ainakin Wirtaselle.

– Olen usein harmitellut, ettei kukaan rokkari ikinä valitse mua, Anna Puu riemuitsi.

– Muistatko, Toni, kun viime kaudella sanoit kilpailijalle, että "tee yllättävä valinta".

Kuten studio-ohjaaja Elias totesi, television tekeminen kestää kauemmin kuin sen katsominen. Ensimmäisen kuvauspäivän ensimmäinen kuvaus viivästyi reilulla tunnilla. Kuvausten jälkeen ohjaaja kiitti studioyleisöä, toivotti hyvää kotimatkaa, ja vastaanotti toisen ryhmän, joka jo odotteli lämpiössä kuvausten alkua.

Kuvaukset jatkuvat torstaihin saakka, joka päivälle on varattu kahdet kuvaukset. Studio vetää kerralla noin 200 katsojaa. Ensimmäinen jakso esitetään 4. päivä tammikuuta. Finaali nähdään Nelosella huhtikuussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut