Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porsche-kuski heilutteli keskisormea peltipoliisille – poliisi ottaa rikoksen tarkempaan tutkintaan

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kertoo Twitterissä, että poliisi ottaa uudelleentarkasteluun tapauksen, jossa kuljettaja on ajanut tahallisesti useita kertoja automaattisen nopeusvalvontakameran ohi ja näyttänyt vastalauseena keskisormea.

Iltalehti kertoo, että tempauksen takana on helsinkiläinen muusikko Ossi Jaala, joka ajoi Porchella ylinopeutta Kehä I:llä. Ylinopeutta oli 7 km/h, joten kuljettaja otaksui selviävänsä tilanteesta huomautuksella.

Pasterstein sanoo Twitterissä, että huomautukset sopivat huonosti tahallisiin tekoihin ja korostaa, että rikos tapahtuu aina, kun nopeusrajoitus ylittyy.

– Tämä case otetaan uudestaantarkasteluun, Pasterstein kirjoitti.

Jaala jakoi valvontakameran ottamia kuvia sosiaalisessa mediassa. Iltalehdessä hän kertoi, että tempauksen tarkoitus oli kritisoida valvontajärjestelmää, jolla hänen mukaansa pyritään keräämään vain tuloja poliisille.

Tämä case otetaan uudestaantarkasteluun. Huomautus soveltuu huonosti tahallisiin tekoihin. https://t.co/PWrV1i3gPs — Dennis Pasterstein (@DPasterstein) October 19, 2018