Suomi ajaa pienennystä Itämeren lohikiintiöön – "kestävän kalastuksen taso saavutettava"

Suomi ajaa kestävän kalastuksen mahdollistavia rajoituksia Itämerelle. Sanna Sarenius

toimitus

EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu maanantaina Luxemburgiin päättämään Itämeren ensi vuoden kalastuskiintiöistä.

Kokouksessa käsitellään myös tulevia EU:n ja Norjan välisiä kalastusneuvotteluja sekä tonnikalaa koskevia kansainvälisiä neuvotteluja.

Maa- ja metsätalousministeriö tavoittelee neuvotteluissa linjausta, että kaikkia kalakantoja tulee hyödyntää kestävästi ja että kestävän kalastuksen taso tulee saavuttaa mahdollisimman nopeasti.

– Euroopan komission ehdotus Itämeren silakan, kilohailin, turskan ja lohen kalastuskiintiöistä on pääosin vastuullinen ja Suomen hyväksyttävissä, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

– Suomi ei voi kuitenkaan hyväksyä komission ehdotusta Itämeren pääaltaan ja Pohjanlahden lohen kalastuskiintiön suurentamisesta, vaan lohen kalastuskiintiötä tulisi pienentää tieteellisen neuvon edellyttämällä tavalla.

Tehokkaat toimet Itämerellä esiintyvän laittoman lohenkalastuksen estämiseksi ovat Suomen mielestä välttämättömiä. Käytännön toimista neuvotellaan osana kalastuskiintiöratkaisua.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vuoden parhaat silakat palkittiin taas – voittajareseptin takana kalastaja, joka käynyt markkinoilla 21 kertaa
    7.10.2018 19:41
  2. Ministeriö nosti kuhan alamittaa – Erikoinen seuraus: ammattikalastajan verkkoon ei enää jää myöskään ahven eikä siika
    2.10.2018 21:35

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut