Leppävaaran kiistaristeyksen kohtalosta esitys: Lintuvaarantien yhteys Turuntielle katkaistava

Esitys Lintuvaarantien ja Turuntien nykyisen risteyksen sulkemisesta tulee kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn keskiviikkona. Minna Airamaa/arkisto

Seppo Korkman

Lintuvaarantien risteys Turuntielle pitää sulkea, ja Pohjois-Lintuvaaran ajoneuvoliikenne ohjata tulevaisuudessa Portinvartijantien kautta Turuntielle ja sieltä Kehä I:lle. Tätä esittää kaupunkisuunnittelukeskus keskiviikkona asiaa ruotivalle kaupunkisuunnittelulautakunnalle.

Risteyksen kohtalo on noussut keskeiseksi kiistelyn aiheeksi, kun Espoossa on suunniteltu Leppävaaran keskustan kehittämistäradan pohjoispuolella, Turuntien varren kortteleissa.

Virkamiesesityksessä muistutetaan, että ajoyhteyden säilyttäminen merkitsisi kadun länsipuolelle jäävän asuinkortteliksi suunnitellun alueen jäämistä kaikista suunnista katujen saartamaksi. Samalla radan pohjoispuolelle suunniteltua kävelykeskustaa ei voitaisi toteuttaa.

Osa poliitikoista on puolustanut tiukasti nykyisen risteyksen säilyttämistä tai tunneliyhteyttä uuden asuinkorttelin ali Lintuvaarantieltä Turuntielle. Kriitikot ovat huolissaan muun muassa matka-aikojen pidentymisestä sekä poikittaisliikenteen lisääntymisestä koulu- ja päiväkotialueilla , mikäli liikenne tulevaisuudessa ohjataan Portinvartijantielle.

Tunneliratkaisua pidetään tehdyssä virkamiesselvityksessä vaihtoehdoista huonoimpana, koska tehdyn selvityksen mukaan tunnelin vaatimat ajorampit katkaisisivat pitkältä matkalta jalankulku- ja kevyen liikenteen yhteydet Lintuvaarantien yli.

Radan ja Turuntien pohjoispuolelle Leppävaaran keskustaan on visioitu mittavaa asunto,-toimisto- ja hotellirakentamista lähivuosikymmeninä. Uudistamisen myötä myös yhteyttä keskustan pohjois- ja eteläpuolen välillä aiotaan parantaa rakentamalla katettu jalankulkusilta Turuntien yli.

Aiheeseen liittyvää

  1. Espoon Leppävaara paisuu 9 000 ihmisellä – syy imuun loistavat liikenneyhteydet
    9.6.2018 7:00
  2. Leppävaaran ydintä tiivistetään – Turuntiestä kaupunkibulevardi 2020-luvulla
    22.9.2017 6:50

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut