Vuoden parhaat silakat palkittiin taas – voittajareseptin takana kalastaja, joka käynyt markkinoilla 21 kertaa

Silakkaraati on valinnut jälleen vuoden parhaat silakkatuotteet.

Maustekala-sarjan palkinnon voittiTage Gustafsson Hangosta pisteillä 54. Toiseksi tuliKy Mallemucken Kb (Sjögren/Tamminen) Kotkasta pisteillä 52 ja kolmanneksi Leif Bergman Ahvenanmaan Getalta pisteillä 48.

Silakkayllätys-sarjassa voiton veiToni Rantamaa Merikarviasta pisteillä 47 Ämmäkarin silakalla, jossa mausteena oli niin sinappia, kermaviiliä, sitruunamehua kuin tilliäkin.

Toiseksi tuli Pirjo ja Reima Salonen Taivassalosta pisteillä 46 tillisilakalla ja kolmannen sijan saiJörres Fisk Pellingistä pisteillä 45 chilisilakalla, jossa mausteena oli muun muassa kermaviiliä, chiliä, sitruunapippuria ja rosepippuria.

– Voitto tuntuu erittäin hyvältä, iloitsee Silakkayllätys-sarjan voittaja Toni Rantamaa.

– Tämä on nyt 21. kerta Stadin Silakkamarkkinoilla ja ensimmäinen kerta, kun voitto tulee meille. Ämmäkarin silakka -reseptiä on hiottu viime vuodesta asti. Olen iloinen, jos silakka maistuu markkinaväelle.

Tänä vuonna maustekalasarjassa kilpaili 13 ja silakkayllätyksessä 16 osallistujaa.

Voittajat valitsi raati, johon kuuluivat Helsinki Marketingin toimitusjohtaja Laura Aalto, kalastukseen hurahtanut Ravintola Nollan yksi omistajista Luka Balac, Radio Helsingin toimittaja, silakka-aloittelija ja hyvän ruuan rakastaja Anna Cadia,ruokakirjailija ja -bloggaaja Hanna Hurtta,juontaja ja toimittaja sekä ahkera kalastaja ja kala-aktivisti Mikko ”Peltsi” Peltola sekä tämän vuoden maallikkojäsen, kalataloustarkastaja Kai Samanen

Silakkamarkkinat jatkuvat kauppatorilla viikon ajan maanantaista perjantaihin 8.–12. lokakuuta kello 7–19 ja lauantaina 13. lokakuuta klo 7–15.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut