Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Otaniemen jättilukion liki 3 miljoonan vuokratiloista vaaditaan lisäselvityksiä – "Vaikuttaa, että tilaa jää käyttämättä"

Myös maanantaina kokoontuva Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto vaatii lisäselvityksiä Otaniemen Tietotien vuokratiloista ja -kuluista.

Espoo on vuokrannut Tietotie 6:sta tiloja kahden lukion käyttöön kahdeksikymmeneksi vuodeksi. Tietotielle muuttavat ensi elokuussa Olarin ja Pohjois-Tapiolan lukiot.

Länsiväylä uutisoi 3. lokakuuta, että opetustoimen kasvavat vuokramenot uhkaavat jo opetuksen tasoa ja että Tietotiellä on tilaa enemmän kuin lukiot tarvitsevat. Tietotiellä on tilaa noin 12 000 neliötä ja vuosivuokra 2,8 miljoonaa euroa.

– Valmistelun kuluessa annettiin ymmärtää, että tilat tulevat täyteen. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että tilaa jää käyttämättä. Kuka vastaa tämän tilan vuokrasta? Minkälaisia suunnitelmia ylimääräisen tilan käytölle on? Onko ylimääräinen tila mahdollista vuokrata ulkopuolisille ja näin säästää tilakustannuksissa, kysyy tila- ja asuntojaoston puheenjohtaja Tiina Elo (vihr.).

Jaosto kehotti viime kokouksessaan Tilapalvelut-liikelaitosta valmistelemaan selvityksen Tietotien tilojen tehokkaasta ja kustannusvaikuttavasta käytöstä.

– Tietotie on ollut harmillisen takkuinen prosessi. Nyt meidän pitää saada todellinen tilannekuva ja miettiä sen pohjalta ratkaisut. Mikä on lukioiden aito tilantarve? Tämä pitää saada selvitettyä, ettei jouduta maksamaan epätarkoituksenmukaisen korkeita tilavuokria, Elo sanoo.

Myös opetuslautakunta on pyytänyt selvitystä, mihin Tietotielle muuttavien lukioiden kasvanutta tilakapasiteettia käytetään ja kuka sen maksaa.