RD: Tämä mies esti Jari Sarasvuon eron kirkosta – "Löysin sovittelevuutta"

Jari Pietiläinen

Mediapersoona Jari Sarasvuo on pohtinut syvällisesti suhdettaan kirkkoon ja uskontoon – ja on ollut aivan vähällä erota myös luterilaisesta kirkosta. Sarasvuo paljasti asian kristillisen Radio Dei -kanavan ohjelmassa.

Sarasvuo kertoi lähetyksen loppuminuuteilla suunnitelleensa kirkosta eroamista ohjelman päätteeksi. Sarasvuon debattiparina studiossa ollut arkkipiispa Tapio Luoma keikautti aikeet päälaelleen.

Iivisniemen profeetaksi kutsuttu yrittäjä Jari Sarasvuo haastoi arkkipiispa Luoman kirkon tulevaisuutta luotsaavaan keskusteluun, joka kuultiin Radio Dein aamulähetyksessä keskiviikkona.

– Olin tänne tullessani valmistautunut eroamaan kirkosta. Sisäinen ehtoni oli, että jos arkkipiispa Luoma tulee valehtelemaan tähän studioon eikä puhu jotain, mikä elää hänessä, minä jätän tämän laivan. Nyt huomaan, ettei ole mitään syytä edes harkita sellaista, paljasti Sarasvuo.

Sarasvuo kertoo aistineensa arkkipiispan puheessa jotain sellaista, mikä on koskettavaa myös ihmiselle, joka ei pysty esimerkiksi tieteellisen maailmankatsomuksen takia kaikkea ostamaan.

– Löysin sovittelevuutta ja mukaan kutsuvuutta – niissä on tulevaisuutta. Tämä on minulle syy pysyä tässä laivassa, että joku uskaltaa vielä elää sen sanan todeksi, totesi Sarasvuo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut