Helsingin juutalaiset aloittavat turvallisuuskeräyksen – "Yli puolet jäsenmaksuista kuluu jo turvatoimiin"

Helsingin juutalainen seurakunta aloittaa ensi maanantaina keräyksen, jonka tarkoituksena on kohentaa seurakunnan turvatoimia. Tavoitteena on kerätä keskiviikkoon mennessä 90 000 euroa.

– Seurakunta joutuu laittamaan jo yli puolet jäsenmaksuistaan turvallisuuteen ennen kuin yhtään tapahtumaa tai tilaisuutta voidaan edes ajatella järjestettävän. Samalla Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka ei säännöllisesti tue maan juutalaisten seurakuntien turvallisuuskustannuksia, juutalainen seurakunta kertoo Facebook-tilillään.

– Tähän turvallisuus- ja yhdenvertaisuuskysymykseen ei tällä hetkellä ole näkyvissä muuta ratkaisua kuin varojen kerääminen jäseniltä, ystäviltä ja tukijoilta.

Seurakunta on jo vuosia panostanut lujasti seurakuntakeskuksessa, päiväkodissa, synagogassa ja koulussa käyvien aikuisten, vanhusten ja lasten turvallisuuteen. Se on huolissaan Euroopan kasvavasta turvattomuudesta ja lisääntyvästä antisemitismistä.

Lue tästä, kuinka turvakeräys on 10. lokakuuta mennessä sujunut.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut