Espoon bussinujakoinnin vuoksi irtisanottu kuljettaja: "Työkaverit seisovat tiukasti tukenani"

Jari Pietiläinen

Viime torstaina Espoossa Ison Omenan bussipysäkillä tapahtuneen nujakoinnin seuraukset laajenevat. Kyse oli kuljettajan ja liputtoman matkustajan välisestä kiistasta, jonka seurauksena syntyi käsirysy.

Perjantaina Pohjolan Liikenne irtisanoi kuljettajan. Nyt Pohjolan Liikenteen kuljettajat ovat aloittaneet työtaistelun: yöllä alkaa bussiliikenteen seisaus, jonka vuoksi osa bussivuoroista jää ajamatta Espoossa ja Helsingissä.

Länsiväylän jo aiemmin haastattelema kuljettaja on kiitollinen saamastaan tuesta.

– Tiedän, että minulla on ollut työkavereiden ja suuren yleisön tuki takanani, mutta kyllä tämä työtaistelutoimi tuntuu hyvältä, kuljettaja pohti keskiviikkoiltana puhelimitse.

– En kylläkään usko, että Pohjolan Liikenne peruisi irtisanomiseni. Yhtiö kyllä tietää toimineensa väärin, mutta sillä ei ole kanttia myöntää sitä julkisesti, sillä se olisi Pohjolan Liikenteelle liian suuri arvovaltatappio.

Lue myös aiempi juttu: Näin nujakka bussissa eteni – bussikuski kertoo

Vaikka irtisanominen peruttaisiin, kuljettaja ei jatkaisi saman työnantajan palveluksessa.

– Minua on näiden päivien aikana loukattu liian verisesti. En usko, että pystyisin jatkamaan, koska luottamukseni työnantajaan on mennyt täydellisesti. Arvelen, että palaan töihin rahtipuolelle, sillä olen aiemminkin ajanut muun muassa täysperävaunurekkaa.

Kuljettaja ollut tyrmistynyt muustakin saamastaan kohtelusta viime torstain jälkeen.

– Minua loukkaa se, että bussiyhtiö on kertonut julkisuudessa, että irtisanomisen syy on ollut minun väkivaltainen käytökseni. Pohjolan Liikenne ei ole missään kertonut totuutta eli sitä, että minun kimppuuni käytiin fyysisesti ja puolustin itseäni, kuljettaja kertoo.

– Kukaan ulkomaalaisista työkavereistani ei myöskään voi sanoa, että minä olisin käyttäytynyt ikinä rasistisesti. Somalitaustaiset kuljettajat ovat olleet parhaita työkavereitani, kuljettaja korostaa.

Hän ei myöskään pidä tapahtuneesta nousseen kohun käyttämisestä vääriin tarkoituksiin.

– Tuntuu pahalta, että kansallismieliset piirit nostavat minua lyöneen matkustajan etnisen taustan jalustalle. Missään tapauksessa ei ole merkitystä sillä, minkä värinen tai näköinen hän on. Minulle hän on ihminen, joka teki väärin, kun kävi kimppuuni, kuljettaja kertoo.

Tässä uusin tieto torstaina ajamatta jäävistä bussivuoroista Espoossa ja Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.