Espoon bussinujakoinnin vuoksi irtisanottu kuljettaja: "Työkaverit seisovat tiukasti tukenani"

Jari Pietiläinen

Viime torstaina Espoossa Ison Omenan bussipysäkillä tapahtuneen nujakoinnin seuraukset laajenevat. Kyse oli kuljettajan ja liputtoman matkustajan välisestä kiistasta, jonka seurauksena syntyi käsirysy.

Perjantaina Pohjolan Liikenne irtisanoi kuljettajan. Nyt Pohjolan Liikenteen kuljettajat ovat aloittaneet työtaistelun: yöllä alkaa bussiliikenteen seisaus, jonka vuoksi osa bussivuoroista jää ajamatta Espoossa ja Helsingissä.

Länsiväylän jo aiemmin haastattelema kuljettaja on kiitollinen saamastaan tuesta.

– Tiedän, että minulla on ollut työkavereiden ja suuren yleisön tuki takanani, mutta kyllä tämä työtaistelutoimi tuntuu hyvältä, kuljettaja pohti keskiviikkoiltana puhelimitse.

– En kylläkään usko, että Pohjolan Liikenne peruisi irtisanomiseni. Yhtiö kyllä tietää toimineensa väärin, mutta sillä ei ole kanttia myöntää sitä julkisesti, sillä se olisi Pohjolan Liikenteelle liian suuri arvovaltatappio.

Lue myös aiempi juttu: Näin nujakka bussissa eteni – bussikuski kertoo

Vaikka irtisanominen peruttaisiin, kuljettaja ei jatkaisi saman työnantajan palveluksessa.

– Minua on näiden päivien aikana loukattu liian verisesti. En usko, että pystyisin jatkamaan, koska luottamukseni työnantajaan on mennyt täydellisesti. Arvelen, että palaan töihin rahtipuolelle, sillä olen aiemminkin ajanut muun muassa täysperävaunurekkaa.

Kuljettaja ollut tyrmistynyt muustakin saamastaan kohtelusta viime torstain jälkeen.

– Minua loukkaa se, että bussiyhtiö on kertonut julkisuudessa, että irtisanomisen syy on ollut minun väkivaltainen käytökseni. Pohjolan Liikenne ei ole missään kertonut totuutta eli sitä, että minun kimppuuni käytiin fyysisesti ja puolustin itseäni, kuljettaja kertoo.

– Kukaan ulkomaalaisista työkavereistani ei myöskään voi sanoa, että minä olisin käyttäytynyt ikinä rasistisesti. Somalitaustaiset kuljettajat ovat olleet parhaita työkavereitani, kuljettaja korostaa.

Hän ei myöskään pidä tapahtuneesta nousseen kohun käyttämisestä vääriin tarkoituksiin.

– Tuntuu pahalta, että kansallismieliset piirit nostavat minua lyöneen matkustajan etnisen taustan jalustalle. Missään tapauksessa ei ole merkitystä sillä, minkä värinen tai näköinen hän on. Minulle hän on ihminen, joka teki väärin, kun kävi kimppuuni, kuljettaja kertoo.

Tässä uusin tieto torstaina ajamatta jäävistä bussivuoroista Espoossa ja Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 2. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 3. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 4. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 5. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 6. Pääkirjoitus: Lemmikki ei ole hetken päähänpisto
 7. Vainio 8.8.
 8. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 9. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 10. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 11. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 12. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta
 13. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 14. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 15. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 2. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 3. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta
 4. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 5. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 6. Toisestakin Espoosta löydetystä villikanista todettu tappava tauti – tällä kertaa Niittykummussa
 7. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 8. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 9. Uuden kaupunkitapahtuman musiikki ja maut herättävät Meritorin eloon Kivenlahdessa – "Tavoitteena leppoisa ja rauhallinen meininki"
 10. Espoonlahden asiointipiste avautuu kuukausien tauon jälkeen – "Flunssa- tai vatsaoireita potevana ei saa tulla"
 11. HSL suunnittelee Etelä-Espoon bussilinjoihin muutoksia – kaupunkilaisilla pari viikkoa aikaa kertoa mielipiteensä
 12. Espoolaisessa päiväkodissa kymmenille korona-altistus – myös kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen työntekijä sairastunut
 13. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 14. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 15. Tapiolan Sandro lopettaa, tilalle Helsingistä tuttu uusi yrittäjä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.