Espoon piispaehdokkaille alkoi kiirastuliviikko – Selviääkö 550 000 sielun paimen jo maanantaiksi?

Espoon uusi piispa on joku heistä: vasemmalta Sammeli Juntunen, Kaisamari Hintikka, Leena Huovinen ja Juhani Holma. Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja

Jari Pietiläinen

Espoon hiippakunnan piispanvaali järjestetään viikon kuluttua maanantaina, jolloin vaalikokoukset alkavat. Vaalikokoukset aloitetaan rovastikunnissa kello 12.00.

Sitä mukaa, kun alustavat äänimäärät rovastikunnissa valmistuvat, niistä tiedotetaan Espoon hiippakunnan ja Suomen luterilaisenkirkon Twitter-tileillä sekä Espoon hiippakunnan Facebook-sivulla. Kirkon viestintä tiedottaa alustavasta tuloksesta arviolta noin kello 14.00.

Vaalin ehdokkaina ovat Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, pastori Kaisamari Hintikka, jumalanpalveluselämän kouluttaja Juhani Holma, johtava oppilaitospappi ja kisapappi, rovasti Leena Huovinen sekä Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen Huovista lukuunottamatta ehdokkaat ovat koulutukseltaan teologian tohtoreita.

Mikäli yksi ehdokkaista saa yli puolet kaikista annetuista äänistä ensimmäisessä vaalissa, hän tulee suoraan valituksi piispan virkaan.

Jos kukaan ehdokkaista ei tule valituksi ensimmäisessä vaalissa, toinen vaali järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken torstaina 1. marraskuuta.

Espoon hiippakunta aloitti toimintansa vuoden 2004 alussa ja sen alueella asuu yli 550 000 ihmistä. Piispanvirka hiippakunnassa vapautui, kun Tapio Luoma valittiin Suomen arkkipiispaksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut