Specials-jääkiekko alkoi Espoossa – tule sellaisena kuin olet ja vaikka koko perheen kanssa

Ville Ylinen ja Teija Malk ohjaavat toimintaa Laaksolahden harjoitushallin kaukalossa torstaisin kello 16–17. Kuvaan ehtivät myös Elias ja Mats. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Laaksolahdessa on käynnistynyt erityistä tukea tarvitsevien specials-jääkiekko. Toimintaa Espooseen puuhanneet Teija Malk ja Ville Ylinen arvelevat, ettei vastaavaa toimintaa ole muualla pääkaupunkiseudulla.

Malkin sai liikkeelle perheen kehitysvammainen 12-vuotias poika. Ylinen on näkövammainen, aikoinaan aktiivisesti jääkiekkoa pelannut mies.

– Ehdin pelata jääkiekkoa nuorten SM-sarjoissa siihen asti, kunnes näkövamma lopetti vakavan urheilun. Sen jälkeen jääkiekko ja luistelu on ollut minulle hauskanpitoa, Ylinen selvittää.

Hän ja Malk kertovat, että Espoon Kiekkoseura ja Espoon kaupunki tekivät mahdolliseksi uudenlaisen jääkiekon ja luistelun harrastamisen. Tulijoille ei ole pääsyvaatimuksia.

– Kun on halua ja intoa tulla jäälle, se riittää. Jokainen voi tulla sellaisena kuin on ja harrastaa omalla tyylillään, Ylinen jatkaa.

Hän ja Malk ovat Laaksolahden harjoitushallin jäällä ohjaajina torstaisin kello 16–17. Luistimia ei ole lainattavaksi, mutta jääkiekko- ja ringettemailoja on tarjolla. Jäälle tulijoilla tulee olla kypärä.

Malk sanoo, että jää on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä myös aikuisille.

– Kaikille on tärkeää, että pääsisi mukaan johonkin toimintaan ja saisi kuulua johonkin porukkaan. Tänne voi tulla vaikka koko perhe.

Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Hallille voi mennä kokeilemaan sitoutumatta mihinkään. Tunnille ei ole pakko ilmoittautua, mutta toivottavaa se on. Ilmoittautua voi osoitteessa espoonkiekkoseura.specials@gmail.com

– Tämä on sosiaalista touhua, jossa tapaa muita ihmisiä, ja saa kokea liikunnan riemua, Ylinen sanailee.

Jäällä kiekolle antavat vauhtia 12-vuotiaat pojat. Mats Malk on innoissaan, koska jääkiekko on kivaa.

Eliaksen isä puolestaan kertoo, että lievästi kehitysvammaiselle, mutta äärimmäisen liikunnalliselle pojalle on ollut vaikea löytää sopivaa liikuntaporukkaa.

– Pyrimme jatkossakin pääsemään tänne.

Aiheeseen liittyvää

  1. Espoon Kiekkoseura kasaa Mestikseen naisjoukkuetta 5.4.2018 21:20

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut