Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävelijät osoittivat jälleen mieltä Lahnuksentiellä – "Espoon vaarallisin maantie"

Pohjois-Espoon Lahnuksentiellä osoitettiin jälleen tiistaina mieltä kevyen liikenteen väylän puolesta.

Mielenosoittajat kävelivät vilkkaasti liikennöidyn tien varrella kolme kilometriä.

Lahnus-Takkulaseudun omakotiyhdistys katsoo, että Espoon ja ely-keskuksen virkamiehet eivät toimi tasapuolisesti, kun päätetään kevyen liikenteen väylähankkeista.

Yhdistys lähetti kyseisille virkamiehille kipakan viestin, jossa ihmetellään millä perusteilla kevyen liikenteen väylä päätetään toteuttaa.

"Ainakaan se ei ole yksikään näistä mittareista, joiden nimenomaan luulisi olevan tärkeitä valintaperusteina: tien vaarallisuus, tien liikennemäärät, tie ilman piennarta, tien nopeusrajoitus ja olematon joukkoliikenne", yhdistys napauttaa.

Omakotiyhdistys moittii, että Espoon kaupungin oma hanke eli Kunnarlantien kevyen liikenteen väylä käynnistyi vastoin paikallisten asukkaiden tahtoa.

"Liikennemäärät eivät siellä ole isoja, eikä talojakaan ole mainittavaa määrää. Ihmetystä herättää, että Espoo tekee alikulkua sekä isoa kevyen liikenteen väyläprojektia, joka johtaa Helsingin kaupungin ulkoilualueelle Pirttimäkeen", yhdistys toteaa.

Lahnuksentie on yhdistyksen mukaan kaikilla mittareilla mitattuina vaarallisin maantie koko Espoossa ja silti edelleen ilman kevyen liikenteen väylää.

Yhdistys myös listaa joukon Espoon ja ely-keskuksen kevyen liikenteen hankkeita teillä, joissa suurimmalla osalla liikennettä on vähemmän kuin Lahnuksentiellä.

Viestissään yhdistys valittaa, että "virkamiehet eivät vastaa suoriin kysymyksiimme, eivätkä esitä selkeitä, järkeviä ja ymmärrettäviä perusteita siitä, miksi ja miten asioita päätetään sekä hoidetaan. Haluammekin kysyä päättäjiltä: Millä perusteilla nämä kevyen liikenteen tiehankkeet valitaan ja kuka ne valitsee?"

Katso videolta miten paljon autoja kulkee Pohjois-Espoon Lahnuksentiellä mielenosoituksen aikaan.