Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Bussinkuljettaja ja matkustaja käsirysyssä Espoon Ison Omenan bussiasemalla

Matinkylän Ison Omenan bussiasemalla syntyi torstaina päivällä käsirysy bussinkuljettajan ja matkustajan välillä hieman ennen kello kolmea iltapäivällä.

Välikohtauksesta uutisoi Helsingin Sanomat

Silminnäkijän mukaan tilanne sai alkunsa, kun bussiin saapui noin parikymppinen miesmatkustaja, kertoo HS. Bussikuski seurasi matkustajaa bussin perälle, väitti tämän lippua väärennetyksi ja pyysi tätä poistumaan bussista.

Matkustaja ei useista pyynnöistä huolimatta suostunut poistumaan autosta. Hänen mukaansa mobiililippu ei ollut väärennetty vaan voimassa oleva matkalippu.

Miehet väittelivät ensin suullisesti, mutta tilanne eteni käsirysyksi, kun kuljettaja päätti poistaa matkustajan bussista.

HS:n haastatteleman silminnäkijän mukaan kuski löi matkustajaa. Silminnäkijän mukaan myös matkustaja saattoi lyödä bussikuskia.

Muut matkustajat järkyttyivät välikohtauksesta ja useat kuvasivat tapahtumia, silminnäkijä kertoo.

Paikalle kutsuttiin vartijat ja poliisi selvittämään tilannetta. Pohjolan Liikenteen liikennöimä vuoro peruttiin tapahtuneen takia.

Pohjolan Liikenteen liikennejohtaja Johan Nykvist on tietoinen iltapäivän tapahtumista, HS kertoo. Tarkempia yksityiskohtia tilanteesta Nykvisillä ei kuitenkaan ole. Hänen tietojensa mukaan kuskille tai matkustajalle ei syntynyt fyysisiä vammoja.

Nykvistin mukaan tilanteen selvittelyssä tarkastellaan muun muassa bussin omia videotallenteita. Niitä toimitetaan tarvittaessa myös poliisille.

– Jos selviää, että kuljettajamme on käyttänyt tarpeetonta väkivaltaa, se on erittäin vakava asia. Emme missään nimessä salli minkäänlaista väkivaltaa, Nykvist sanoo HS:lle.

Nykvistin mukaan bussikuskien ja matkustajien väliset fyysiset yhteenotot ovat hyvin poikkeuksellisia.