Espoon asuntomurtojen sarja selviämässä – epäilty kopla on Perusta ja Kolumbiasta

Espoossa ja Helsingissä tapahtui kesä- ja heinäkuussa kolme kerrostaloasuntoihin kohdistunutta asuntomurtoa. Rikosten yhteisenä piirteenä oli se, että murrot tehtiin kiinalaistaustaisten henkilöiden koteihin.

Poliisi pysäytti 6. syyskuuta Espoon Tuomarilassa kolmen ulkomaalaismiehen kuljettaman auton. Heidän hallustaan löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta, huomattava määrä käteistä rahaa, lounasseteleitä sekä kassakaappi. Kassakaappi oli anastettu Espoon keskuksesta.

Miesten vuokraamaan asuntoon Vantaan Korsossa suoritettiin kiinnioton jälkeen kotietsintä, josta löytyi muun muassa lisää anastetuksi epäiltyjä lounasseteleitä.

Espoon käräjäoikeus vangitsi miehet poliisin vangitsemisvaatimuksen pohjautuen. Kaksi miehistä on Kolumbiasta, yksi on Perun kansalainen.

Miesten hallusta on löytynyt myös eri nimillä olevia passeja. Heidän liikkeitään ja toimintaansa selvitetään Suomen lisäksi myös Euroopassa. Esitutkinnassa on selvinnyt, että miehet ovat tarkkailleet kiinalaisten ravintoloita sekä niiden yrittäjiä ja työntekijöitä. Miesten tarkoituksena oli mitä ilmeisimmin hankkia lisätietoja kohteista.

Asian esitutkintavastuu on Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella. Rikossarjan selvittelyyn on tähän mennessä osallistunut myös Helsingin poliisilaitos ja Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

Vaikka näin tarkkoja rikosten kohteita voidaan pitää poikkeuksellisena, poliisilla oli vuonna 2014 tutkinnassa vastaavanlainen, yli kymmenen rikoksen asuntomurtojen sarja, joka sekin tehtiin kiinalaisiin koteihin. Rikosten tekijäksi ilmeni tuolloin kolumbialaismies.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut