Katso yli 20 koulun lista – espoolaispoliitikot sopuun miljardin koulu- ja päiväkotikorjauksista

RAKENTAMINEN 52 koulua rakennetaan, korjataan tai vuokrataan.

Jupperin koululla havaittiin loppukeväästä vakavia sisäilmaongelmia ja koulu siirtyy väistöön tammikuussa. Koulun korjaus ja laajennus on aikataulutettu vuodelle 2024. Arkisto/ Katja Riihola

Seppo Korkman

Espoo käyttää vuoteen 2030 mennessä yli miljardi euroa koulujensa ja päiväkotiensa korjauksiin ja uudisrakentamiseen.

Rahalla Espoo aikoo rakentaa tai vuokrata yhteensä 24 uutta koulua ja peruskorjata ja laajentaa 28 koulua. Päiväkotipaikkojen lisääntyvään tarpeeseen vastataan rakentamalla tai vuokraamalla 30 uutta päiväkotia ja peruskorjaamalla niitä 14.

Valtuustoryhmien tiistaina yksimielisesti hyväksymä vuosien 2019–2030 tilainvestointiohjelma sisältää euroja rakennusinvestointeihin kaikkiaan 1 203 miljoonaa. Summasta koulu- ja päiväkotihankkeet nielaisevat 1 052 miljoonaa euroa.

Ohjelma sisältää puolueiden sopiman 30 miljoonan euron lisäpanostuksen uusien päiväkotien rakentamiseen ja peruskorjauksiin. Summalla on tarkoitus rakentaa tai peruskorjata viisi uutta päiväkotia. Niiden sijainneista päätetään myöhemmin sen mukaan, millä alueilla varhaiskasvatuksen paikkatarve on suurin.

Uusina peruskorjauskohteina investointiohjelmaan nousivat myös Laurinlahden ja Lähderannan koulut. Laurinlahden koulun korjaus on tarkoitus aloittaa vuonna 2024 ja Lähderannan vuonna 2027. Tähtiniityn, Saarnilaakson, Sunan ja Nöykkiön koulujen korjaus- ja uudisrakentamista aikaistettiin.

– Investointiohjelma on merkittävä rytminmuutos aikaisempaan. Painopistettä siirretään merkittävästi infrapuolelta koulu- ja päiväkoti-investointeihin, huomauttaa kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornos

Vihreät painottavat massiivisen investointiohjelman pitävyyttä.

– On tärkeää, että hankkeet pystytään toteuttamaan laadukkaasti ja kustannustehokkaasti siten, että myös aikatauluissa pysytään, linjaa vihreiden ryhmänjohtaja Inka Hopsu.

– Satsaus kouluihin ja päiväkoteihin on tervetullut. Nyt on vain huolehdittava siitä, etteivät kuntalaisten kannalta myös tärkeät tie- ja katuhankkeet viivästy, alleviivaa demarien Markku Sistonen

Kouluhankkeiden aikataulu

2019: Jousenkaaren koulun peruskorjaus ja laajennus, Kalajärven koulun peruskorjaus, Rehtorintien koulun ja liikuntahallin peruskorjaus, Espoonlahden lukion lisätila, Rödskogs skolanin peruskorjaus, Tiistilän koulun perusparannus ja alakoulun laajennus.

2020: Pohjois-Tapiolan koulu, korjaus yhdistetään Sepon koulun kanssa.

2021: Kilon koulun ja päiväkodin peruskorjaus ja laajennus, Mikkelän koulun ja päiväkodin peruskorjaus.

2022: Karhusuon tilaelementtirakenteinen koulu, vaihe 1, Sepon koulun peruskorjaus.

2024: Eestinkallion koulun peruskorjaus, Jupperin koulu, kirjasto ja päiväkoti: peruskorjaus ja laajennus, Laurinlahden koulun peruskorjaus.

2025: Opinmäki II, uudisrakennus.

2027: Leppävaaran lukion peruskorjaus, Toppelundin koulun peruskorjaus ja laajennus, Lähderannan koulun peruskorjaus.

2028: Aarnivalkean koulu.

2029–2030: Olarin koulun peruskorjaus, Espoon yhteislyseon lukion laajennus, Niittykummun koulun peruskorjaus ja laajennus.

Vuodet tarkoittavat korjausten tai uudisrakentamisen aloitusta

Lähde: Espoon kaupungin tilainvestoinnit 2019–2030 ja puolueiden pöytäkirjamerkinnät muutoksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.