Kirkkonummi ei oikein tiedä, pitäisikö Espoo-Salo -oikorataan jo varautua Veikkolassa

Kirkkonummen valtuusto oli maanantai-iltana kunnan tulevaisuuden linjausten äärellä ja löi lukkoon lähivuosien kaavoitusohjelman tällä kertaa varsin yksissä tuumin.

Menneinä vuosina kaavoitusohjelmasta päättäminen on aiheuttanut valtuustossa pitkän äänestysrumban ja tuntien käsittelyn.

Tällä kertaa kaavoitusohjelma vuosille 2019-2023pyrittiin valmistelemaan pitkän kaavan mukaan huhtikuusta lähtien.

Tulevien vuosien kaavoituksesta on puhuttu monessa yhteydessä ja etsitty yhteistä säveltä.

Tälläkin kertaa toki äänestettiin, mutta maltillisesti. Valtuusto teki lopulta vain yhden muutoksen kunnanhallituksen esitykseen.

Eniten keskustelua synnytti Veikkolan suunnittelu ja yleiskaavoituksen aloittainen. Osayleiskaavalla vedetään isoja linjoja siitä, miten Veikkolaa aiotaan pitkällä tähtäimellä rakentaa.

ValtuustossaAntti Salonen(kesk.) esitti, että Veikkolan osayleiskaavan tekoa aikaistettaisiin pykälän verran eli kaavanteko alkaisi vuonna 2021.

Salonen vetosi siihen, että Kirkkonummi uhkaa pudota pahasti junasta Espoo-Salo -oikoradan suunnittelussa.

Radan suunnittelu on aloitettu valtion lupaaman 40 miljoona euron rahoituksen turvin. Yleissuunnitelma on määrä olla valmis vajaan kahden vuoden päästä.

Salosen mielestä Kirkkonummen pitäisi olla aktiivisesti mukana ratasuunnittelussa kunnan oman kaavoituksen voimin ja ilmaista oma tahtotila Veikkolan kehityksessä.

Kunnanhallituksen puheenjohtajaTimo Haapaniemi(kok.) ei pitänyt yleiskaavoituksen aikaistamisesta tässä vaiheessa kovin oleellisena.

− Rata ei ole nyt ihan lähivuosina tulossa. Jos hanke etenee, voidaan Veikkolan osayleiskaava kyllä nostaa suunnitteluun, Haapaniemi sanoi.

VeikkolalainenMatti Kaurila(kok.) ei hänkään ollut halukas puttumaan jo valmiiksi neuvoteltuun kaavoitusohjelmaan.

Kaurilan mielestä Veikkolaa pystytään rakentamaan aivan kyllksi jo voimassa olevalla yleiskaavalla, joka mahdollistaa kasvattaa Veikkolan asukaslukua 1 600:lla.

Veikkolan yleiskaavoituksen aikaistaminen ei mennyt äänestyksessä läpi. Salosen esitys kaatui äänin 35-15.

Ainut muutos, joka kaavoitusohjelmaan tehtiin, oliHans Hedbergin(r.) esitys, jolla Sundsbergin-Sarvvikin yleiskaavoitusta joudutetaan ja alueen suunnittelusta järjestetään kilpailu vuonna 2020.

Hedbergin mielestä alue on erittäin arvokas Kirkkonummen kehitykselle aivan Espoon rajan tuntumassa, ja se kannattaa hyödyntää nopeasti.Osayleiskaava-alue on moottoritien läheisyydessä nykyisin miltei rakentamaton alue.

Äänestyksessä Hedbergin esitys voitti äänin 38-12.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut