Espoo vaatii tiukasti parannuksia joukkoliikenteeseen – HSL:n johtajat kuuntelivat korvat punaisina

Helsingin seudun liikenteen (HSL) on kuunneltava espoolaisilta saatua asiakaspalautetta ja toteutettava Espoon jo aiemmin tekemät esitykset joukkoliikenteen sujuvoittamiseksi.

Näin vaatii Espoon konsernijaosto, joka maanantaina päätti yksimielisesti kannanotosta HSL:n vuosien 2019–21 toiminta- ja taloussuunnitelmaan.

– Annoimme hyvin tiukan lausunnon, sanoo konsernijaoston puheenjohtaja Maria Guzenina (sd.).

Kokouksessa olivat näkemyksiään kertomassa myös HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi ja ryhmäpäällikkö Jonne Virtanen

– He joutuivat jälleen kerran kuuntelemaan korvat punaisina, että emme hyväksy vastauksiksi ympäripyöreyksiä ja väistelyä, Guzenina napauttaa.

Länsimetron aloitettua liikennöinnin viime vuoden lopulla HSL:n asiakastyytyväisyys romahti, mikä erityisesti huolettaa Espoossa.

Vuosi sitten syksyllä pääkaupunkiseudun matkustajista 90,6 prosenttia oli tyytyväisiä metroon, viime keväänä tyytyväisten määrä rojahti 75,4 prosenttiin.

Suosion laskun syy on nimenomaan metron liityntäliikenteessä, tähdentää Guzenina. HSL:n selityksiä kuljettajapulasta ja metroradan teknisistä ongelmista hän pitää kaunisteluna.

Espoo vaatii muun muassa joukkoliikenneyhteyksien parantamista Latokaskesta ja linjan 104 ajamista Kamppiin asti.

Lokakuun puolenvälin jälkeen Espooseen avataan neljä suoraa linjaa Kamppiin, mutta niistäkin käytiin Guzeninan mukaan vääntöä liian pitkään.

– HSL:n pitää reagoida joukkoliikenteen parantamiseen ketterämmin.

HSL ei ole myöskään toimittanut tarkkaa ja ajantasaista tietoa joukkoliikenteestä, vaikka konsernijaosto on sitä vaatinut jo lähes vuoden ajan.

Guzenina katsoo, että HSL suhtautuu palautteisiin ylimielisesti.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut