Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäinen reaktio Sillanpää-kohuun – estradi vietiin alta, tärkeä keikka peruttu

Viihdeartisti Jari Sillanpään keikkakalenteri meni torstaina uusiksi. Sillanpään oli määrä esiintyä ensi viikon perjantaina 31.8. Raumalla, lauantaina 1.9. Kalajoella ja sunnuntaina 2.9. kesäkauden päätöskonsertissaan Orivedellä.

Oriveden kaupunki ei kuitenkaan luovuta konsertin järjestäjän Master Events Oy:n varaamaa liikuntahallia päätöskonserttia varten.

Oriveden liikuntapäällikön Roope Marskin mukaan Sillanpään esiintymisen salliminen ei vastaisi Oriveden kaupunkistrategiaa.

– Pyrimme korostamaan erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja lisäämään paikkakunnan vetovoimaa. Ensin huumetuomio ja nyt tämä tapaus tuovat artistille julkisuuskuvan, joka ei vastaa arvojamme, kertoo Marski.

– Konsertin tarkoitus oli samalla tukea Oriveden Ponnistusta, joten emme halua edistää sen kaltaista toimintaa olemalla järjestelyissä mukana.

Master Events Oy:n toimitusjohtaja Kari Penttinen ei halua kommentoida Sillanpään tapausta.

Sen sijaan Rauman ja Kalajoen keikat näillä näkymin järjestetään normaalisti. Oriveden kaupunki veti tilansa pois tilanvuokrausehdoilla sekä tukikonsertin luonteen avulla.

Rauman Varastoklubilla perjantaina pidettävän keikan järjestäjän Toni Järvisen mukaan kohu ei vaikuta järjestelyihin.

– Kohu voisi olla positiivisempienkin asioiden tiimoilta, mutta sopimus on voimassa ja keikka tulossa. Aina artisti lavalle kapuaa ja ottaa vastuun. Ikäväähän se on, että tällaista julkisuutta tulee, harmittelee Järvinen.

Kalajoen Viihdekeskus Merisärkän toimitusjohtaja Juha Laitala on samoilla linjoilla.

– Sopimus on voimassa, sen voi perua vain Sillanpää itse. Henkilökohtaisesti tämä on uusi järkytys huumekohun jälkeen, ja kyllähän tähän uuteenkin kohuun hänellä yhteyksiä on, vaikkei epäiltynä olisikaan.