Taiteilijat aloittivat opiskelunsa Otaniemessä – Väre on taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ensimmäinen uudisrakennus sitten Ateneumin

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sisätiloihin lämpöä tuo puupanelointi. Ulkona vuorottelevat tiili ja lasi. Päivi Tuovinen

Katja Riihola

Otaniemeen kolmisen vuotta rakenteilla ollut Väre on valmistunut, ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun laitokselle tehty uudisrakennus otti tällä viikolla vastaan historiansa ensimmäiset opiskelijat. Väre on korkeakoulun ensimmäinen uudisrakennus sitten Ateneumin rakentamisen vuonna 1887.

Korkeakoulun avajaisia vietetään kansainvälisesti poikkeuksellisessa rakennuskompleksissa 5. syyskuuta, mutta opiskelijoiden orientaatioviikot alkoivat jo.

Uutta rakennuskompleksia luonnehditaan kansainvälisesti poikkeukselliseksi, sillä rakennus on tuomassa muotoilun, taiteen, arkkitehtuurin ja kaupallisen alan saman katon alle. Kauppakorkeakoulun on määrä muuttaa Väreen yhteyteen rakennettaviin tiloihinsa 2019.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa on noin 2 700 opiskelijaa. Uusia kandidaatti- ja maisteriopiskelijoita aloittaa vuosittain hieman alle 500. Vaihto-oppilaita on tämän lisäksi vajaat 100. Väreessä opiskelevat maisteritutkinnon suorittajat.

Myös Aalto-yliopiston muiden korkeakoulujen opiskelijat käyttävät Väreen tiloja erityisesti yhteisissä opinnoissa.

Aalto-yliopisto aloitti toimintansa 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistettiin.

Taiteen ja suunnittelun korkeakoulun muutto Arabiasta Otaniemeen on ensimmäinen iso askel yliopiston toimintojen saamiseksi samalle kampusalueelle. Historiallinen hetki koittaa 2019, kun Kauppakorkeakoulun tilat valmistuvat ja kauppakorkean opiskelijat muuttavat Töölöstä Otaniemeen.

Samaan Otaniemen uuteen rakennuskompleksiin tulee myös kauppakeskus A Bloc, josta on myös sisäänkäynti metroon. Kauppakeskuksen avajaisia vietetään ensi viikolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut