Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisikymppinen mies myi seksihuumeet Jari Sillanpäälle – HS: Harrasti luksushotelleja, ihasteli XS-kokoa, kärähti lapsipornosta

Laulaja Jari Sillanpään huumediileri ja huumejutun pääsyytetty on noin viisikymppinen mies, joka matkusteli kuukausittain ja harrasti luksushotelleissa asumista ympäri maailmaa.

Huumejutun pääsyytetystä kertoo Helsingin Sanomat verkkojutussaan

Helsingin Sanomat kuvailee miestä solakaksi ja nuorekkaaksi, jolla on harmaa, lyhyeksi leikattu parta ja viikset. Yhdessä Instagram-kuvistaan mies ihailee chicagolaisessa vaatekaupassa paikallisia vaatekokoja, joissa hän on superhoikka XS.

Muutenkin miehen sosiaalinen media on täynnä kuvia luksushotelleista, aamiaisista eri puolilla maailmaa ja lentokentiltä.

Sillanpään diileriä syyttettiin 19:stä eriasteisesta huumausainerikoksesta. Hän on myynyt kristallimaista metamfetamiinia ainakin 565,35 grammaa, minkä rahallinen arvo on 113 070 euroa.

Aine tunnetaan homopiireissä seksihuumeena. Diileri on HS:n tietojen mukaan Helsingin homopiireissä monien tuntema hahmo, joka 1980–90-lukujen taitteessa oli vakiovieras etenkin konemusiikkiklubeilla.

Diileri sai perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa 4 vuoden ehdottoman tuomion. Lue lisää tästä.

HS kertoo, että diileri on parasta aikaa myös keskusrikospoliisin tutkinnan kohteena. Kotietsinnässä löytyi törkeää sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia tiedostoja lapsista. Miehen kodista takavarikoitiin 17 ulkoista kovalevyä.

Pääsyytetty aloitti uransa huumediilerinä, kun hänet oli sanottu irti Finnairilta. Mies oli HS:nmukaan tutustunut kristalliin San Franciscossa 2000-luvun alussa, jonka jälkeen hän päätti lisätulojen toivossa alkaa toimittaa kristallia kavereilleen. Poliisin arvion mukaan huumevälitys kesti vuoden 2014 alusta vuoden 2018 helmikuulle.

Kristallia mies osti ensin afrikkalaiselta välittäjältä Bangkokista, sitten Amsterdamista. Poliisi ei esitutkinnan aikana tavoittanut välittäjiä.

Huumeiden myymisen lisäksi mies on toimitusjohtajana pikkuruisessa nettifirmassa, joka myy nahkavöitä ja muun muassa Tom of Finland -pussilakanoita.