Pekka Saurin legendaarinen Yölinjalla-ohjelma saa seuraajan yllättävällä radiokanavalla – ”Mikään aihe ei ole tabu”

Olli Helenius ja Mikko Rothfors alkavat juontaa Radio Deissä Iltakahvilla-ohjelmaa. Johanna Kare

toimitus

Muusikko Olli Helenius ja skeematerapeutti Mikko Rothfors aloittavat syyskuussa uuden radio-ohjelmasarjan Radio Deissä. Iltakahvilla Olli ja Mikko -ohjelmassa on luvassa keskustelua elämän myrskyistä ja karikoista huumoria unohtamatta.

– Syksyn ohjelmissa mikään aihe ei ole tabu. Kaikesta voi puhua, tai ainakin yrittää, kuvaa Helenius.

Viikoittainen ohjelma alkaa 5. syyskuuta. Radio Dei valtakunnallinen kristillinen radiokanava.

Helenius kertoo oivaltaneensa radioaaltojen voiman jo teini-iässä.

– Lukioikäisenä tuli valvottua sunnuntain ja maanantain väliset yöt Pekka Saurin Yöradiota kuunnellen. Tajusin, miten valtava tarve ihmisillä on päästä kollektiivisesti jakamaan vaikeita ja kipeitäkin asioita.

Saurin jonkinasteiseksi legendaksi muodostunut Yölinjalla-ohjelma keräsi kuulijoita aikanaan Yleisradiossa. Monia ohjelman jaksoja on sittemmin ladattu internetiin, ja niistä on tullut sukupolvia yhdistävä kulttuurikokemus.

Heleniuksen kanssa studiossa on miehen pitkäaikainen ystävä, skeematerapeutti ja Ihminen tavattavissa -mentor Mikko Rothfors. Helenius ja Rothfors ovat pohtineet elämän ihmeitä ja kummallisuuksia keskenään vuosien ajan – tavallisimmin iltakahvien äärellä. Nyt kaksikko kutsuu kuuntelijoita mukaan kahvihetkiinsä.

– Mitä vaikeampi aihe on, sitä tärkeämpää siitä on voida keskustella avoimesti silloin kun ei ole oikeita vastauksia, Rothfors arvioi.

Kuuntelijakontakteilla on suorassa lähetyksessä merkittävä rooli.

– Kuka vaan saa osallistua soittamalla studioon jakamalla omaa tarinaansa tai kertomalla näkökantansa keskusteltavasta aiheesta, Helenius kertoo.

– Alkuvuodesta mietin musiikkiurani rinnalle jotain muutakin tekemistä. Keikoilla ja somessa kasvanut palautteiden määrä rohkaisi tekemään päätöksen alkaa jutella asioista julkisesti. Keväällä mentiin Mikon kanssa kahville ja kahvilareissu muuttuikin yhtenäiseen visiointiin "radioseurakunnasta", jonka perusta on yhteinen usko ja sen pohjalta käytävä keskustelu ohjelmaan soittavien kanssa.

Ohjelma kuullaan keskiviikkoiltaisin kello 21.40–23.

Aiheeseen liittyvää

  1. Keskisuomalainen haluaa uusia paikallisradioita isoihin kaupunkeihin – "Tavoitteena olla enemmän kuin pelkkiä musiikkikanavia"
    6.8.2018 13:14
  2. Suosittu radiokanava uudistuu ensi viikolla – mitä mieltä olet muutoksesta?
    21.2.2018 19:45
  3. Kohuliikemies Arto Merisalo avautuu Radio Deissä: "En ollut tyttärelleni hyvä isä"
    4.10.2016 18:50

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut