Ekaluokkalaisia jäänyt ilman kyytiä − Kirkkonummen koulukuljetukset ovat takkuilleet pahasti kolme päivää

Kirkkonummen koulukyydityksissä oli suuria ongelmia ensimmäisinä koulupäivinä. Koulut alkoivat viime keskiviikkona. Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen kunnan koulukuljetukset ovat takellelleet ensimmäisinä koulupäivinä pahasti. Ongelmia on ollut yhdellä liikennöitsijällä, jolla on lähes kaikki sopimuslinjat.

Kuntaan on tullut kolme päivää runsaasti palautetta vanhemmilta, joiden lapset eivät ole päässeet kouluun tai autot ovat tulleet niin paljon myöhässä, että lapset on kyyditty omin voimin.

− Tilanne on erittäin vakava, kun on kyse vielä monesti ekaluokkalaisista, jotka ovat aloittaneet koulukäynnin. Koulukyyti on erittäin tärkeä osa koulunkäynnin turvallisuutta, sanoo Kirkkonummen opetustoimen hallintopäällikköTiina Koivisto

Kirkkonummi kilpailutti viime keväänä koululaisten sopimusliikenteen eli niiden oppilaiden kyydit,jotka menevätkouluun ja takaisin muuten kuin HSL:n vuorobusseilla.

Kilpailutuksessa helsinkiläinen First Profit Oy voitti lähes kaikki linjat, joita on Kirkkonummella 34. Yhtiö sai hoitaakseen 27 linjaa.

Sopimusliikenteessä kuljetetaan päivittäin noin 330 lasta. Loput tuhat koululaista, joille on järjestetty koulukuljetus, kulkevat koulumatkansa HSL:n busseilla.

Ongelmat ovat kunnan mukaan olleet yksin omaan First Profit -yhtiön linjoilla. Yhtiö on hoitanut ennenkin koulukuljetuksia Kirkkonummella, mutta pienemmässä määrin kuin nyt.

Yhtiötä on Koiviston mukaan kunnan puolelta puhuteltu erittäin vakavasti ja pyydetty kirjallista selvitystä.

− Kysymys on selkeästi sopimusrikkomuksesta, josta tulee seuraamuksia.

Yhtiön oli Koiviston mukaan luvannut parantaa tilannetta jo perjantaiksi, mutta valituksia on tullut edelleen.

− Heillä on nyt viikonvaihde aikaa saada liikenne kuntoon ja he ovat luvanneet tehdä hartiavoimin töitä. Maanantaina liikenne pitää olla kunnossa, se on ehdoton takaraja, Koivisto painottaa.

Kyseessä on ollut Koiviston mukaan niin pahoja laiminlyöntejä, että voitaisiin harkita sopimuksen purkamista.

− Sopimuksen irtisanominen olisi kuitenkin erittäin vaikeaa, koska mistä ihmeestä yht´äkkiä saataisiin uusi liikennöitsijä.

Yhtiö on luvannut aikatauluttaa reittejään uusiksi viikonvaihteen aikana. Vanhemmat voivat ottaa yhteyttä lauantainaja sunnuntaina suoraan liikennöitsijään. Yhteystiedot löytyvätkunnan nettisivuilta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen – kuva
 3. Valtion lupaus rahoittaa puolet kaupunkiradasta saa Espoossa myös kritiikkiä – Vuornos: ”Hanke vaakalaudalla”
 4. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 5. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 6. HSL avaa matkakortin nettilatauksen ensi viikolla – voi ostaa sekä kautta että arvoa
 7. 180 kilometriä tunnissa kuudenkympin rajoitusalueella – Porkkalantiellä triplanopeutta ajaneen motoristin kortti hyllylle
 8. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 9. Hallituksen lisäbudjetti: Espoo on saamassa hieman alle 140 miljoonaa kaupunkiradan jatkeeseen
 10. "Lähden nyt pois ja lyön ensimmäistä, joka yrittää estää" – kolmekymppinen mies raivostui putkaan vietäessä
 11. Koronakriisi taustalla: Elokuvakeskus ja hotelli eivät tulekaan Tapiolaan, tilalle "pääkonttoritasoisia" toimistotiloja
 12. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 13. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 14. Mopoilijoista valituksia poliisille päivittäin ­– poliisin saapuminen rauhoittaa menon vain hetkeksi
 15. Raidejokerin tuplaraidetta valettu paikoilleen reilut 500 metriä, rakentaminen aikataulussaan – "Negatiivistakin palautetta tulee, mutta pääasiassa kaupunkilaiset ovat ottaneet rakentamisen hyvin vastaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.