Vuoden kaupunginosaksi valitussa Kauklahdessa pöhisee kotiseuturakkaus

NIMITYS Kauklahti valittiin vuoden kaupunginosaksi ensimmäisenä espoolaisena kaupunginosana kautta aikojen.

Espoolainen kaupunginosa on valittu Vuoden kaupunginosaksi ensimmäistä kertaa ikinä.

Suomen Kotiseutuliiton nyt 18:tta kertaa myöntämän tittelin vei Kauklahti.

– Kauklahtea on joskus aiemmin pidetty rupsahtaneena alueena. Nyt Kauklahdessa on ollut myönteistä värettä ja virettä jo vuosia, iloitsee Kauklahti-seuran puheenjohtaja Susanna Rahkonen

– Meillä on Kauklahdessa erityinen kylämeininki, joka pohjautuu alueen historian ja nykyajan, uuden ja vanhan hyvään kombinaatioon ja tietysti ihmisiin. Kun tähän yhdistää vielä alueen monipuolisen luonnon, saadaan viihtyisä asuinpaikka, jota haluamme vaalia, sanoo Rahkonen.

Halmeen leipomon ulkopöydissä on torstaina koolla edustava joukko uusia ja vanhoja kauklahtelaisia. Paljasjalkainen kauklahtelainen Isabel (1 vuotta) nauttii croissantia äitinsä Linda Erlundin, helsinkiläiskaverinsa Birkin (8 kuukautta) ja tämän äidin Elina Wärnhjelmin kanssa.

Toisessa pöydässä rupattelevat leipomon kantajengiläiset, muun muassa vuodesta 1928 Kauklahdessa asunut Lauri Strömberg

Miehiä alkaa kuulemma kerääntyä kahvilaan päivittäin yhdeksän jälkeen, ja aina löytyy tuttua porukkaa maailman menoa ihmettelemään.

– Pysyy ajan tasalla, kun käy kuuntelemassa täällä ukkojen juttuja. Ja aikakin kävisi pitkäksi, jos ei tulisi tänne, sanoo Strömberg.

Linda Erlund muutti perheineen Kauklahteen kaksi vuotta sitten, ja viihtyy mainiosti.

– Täältä löytyy edelleen vanhan ajan meininkiä. Kotikadulla kaikki moikkailevat toisiaan ja naapurit katselevat toistensa asuntojen perään lomien aikaan. Se on tavallaan viehättävää. Tykkään perusystävällisyydestä, kertoo Erlund.

Erlund on liittynyt kauklahtelaisten aktiivisesti toimivaan Facebook-ryhmään ja on tyytyväinen erityisesti Kauklahden rantoihin, puistoihin ja liikenneyhteyksiin.

Kauklahti on viime aikoina noussut myönteisiin otsikoihin useaan kertaan. Valtakunnallistakin julkisuutta on saanut muun muassa Max Grönholmin perustama Maxin Kala, joka vetää asiakkaita ympäri pääkaupunkiseutua. Myös Kauklahden messualuetta on kehuttu poikkeuksellisen onnistuneeksi.

Murheitakin Kauklahdessa on. Kauklahdessa toimiva Espoon yhteislyseon lukio on esimerkiksi uhattu siirtää Kiloon.

– Olisi kaupungilta aika ikävä temppu, jos lukio nyt lakkautettaisiin. Alueen lapsimäärän kasvu on ollut jo vuosia voimakkainta Espoossa. Tämä tulee huomioida, Rahkonen sanoo.

Kauklahti juhlistaa valintaansa Vuoden kaupunginosaksi kakkutarjoiluin Kauklahtipäivänä 15.9.

Ehdolla oli 113 kaupunginosaa

Suomen Kotiseutuliitto valitsi Kauklahden Vuoden kaupunginosaksi 113 suomalaisen kaupunginosan joukosta.

Valinta julkistettiin perjantaina 10.8.

Kaikkiaan ehdotuksia Vuoden kaupunginosaksi tuli tänä vuonna ennätykselliset 368. Monissa ehdotuksissa ehdotettiin samaa kaupunginosaa.

Suomen Kotiseutuliiton mukaan Kauklahden yhteisöllisyys ja monimuotoinen asukasaktiivisuus on ollut poikkeuksellisessa kasvussa jo usean vuoden ajan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut