Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieni sinilevätön uimaranta houkutti satoja uimareita Espoossa – seurauksena pysäköintikaaos, kolareita ja kymmenittäin sakkolappuja

PYSÄKÖINTI Helteet ovat houkutelleet rannalle satoja uimareita.

Kymmenet hellepäivän viettäjät ovat viime päivinä saaneet autonsa tuulilasiin pysäköintivirhemaksun eteläisellä Myllyjärvellä Espoossa.

Virallisia pysäköintipaikkoja on hiekkakentällä vain parikymmentä, joten uimarit ovat täyttäneet autoillaan Myllyjärventien pientareet. Kun ne ovat täyttyneet, autoja on pysäköity myös Kunnarlantien varrelle.

Myllyjärventie on yksityistie. Tiekunta on joutunut pyytämään virka-apua poliisilta, palokunnalta ja Espoon kaupungilta.

– Pysäköinninvalvojat jakoivat huomautuksia viime viikon maanantaista keskiviikkoon, koska pysäköintikieltoalueliikennemerkit eivät tehonneet. Huomautuksetkaan eivät tehonneet,kertoo lakimies Petteri Aumala kaupunkitekniikan keskuksesta.

Rannalle uimareita on houkuttanut se, että Myllyjärvi on ollut yksi harvoista paikoista, joissa ei ole mitattu sinilevää.

Kieltomerkistä huolimatta villi pysäköinti jatkui, ja pysäköintivirhemaksu rapsahti loppuviikolla noin 60 autoilijalle. Autoilijoiden mielestä he olivat pysäköineet aivan siististi.

Paikalliset asukkaat puolestaan näkivät, että heillä on ollut vaikeuksia päästä kotiinsa. Röyhkeimmät ovat käyneet kääntämässä autonsa yksityisillä pihanurmikoilla.

– Kun liikennejärjestelyt muuttuvat olennaisesti, Espoossa on tapana jakaa ensin huomautuksia ja jos se ei auta, otetaan tiukemmat keinot käyttöön, Aumala sanoo.

– Autoja oli pahimmillaan Myllyjärventien varrella niin paljon, että minulta kului paikan ohittamiseen ja puolen kilometrin matkan ajamiseen 45 minuuttia. Kieltomerkkien tuomisen jälkeen tilanne parani dramaattisesti, Myllyjärventien varrella asuva tiekunnan puheenjohtaja Niko Hänninen kertoo.

Sekä Hännisen että Aumalan mukaan alueella on sattunut myös lukuisia peltikolareita.

Myllyjärventie on myös pelastustie, jota ambulanssien ja paloautojen on pystyttävä käyttämään.

– Se on myös uimareiden pelastustie. Jos tien varrella on 200 autoa, järvellä on helposti ainakin 400 uimaria, Hänninen huomauttaa.

Hän korostaa, että asukkaat eivät tee valvontapyynnöllään kiusaa, vaan kyse on kaikkien turvallisuudesta. Uimarannan vähäinen pysäköintipaikkamäärä on tuottanut hankaluuksia vuosikausia.

– Olen juuri tekemässä kuntalaisaloitetta siitä, että Myllyjärvelle rakennettaisiin isompi parkkipaikka, Hänninen sanoo.

Kun Myllyjärvelle ei ole mahtunut, osa uimareista on jatkanut matkaa Sorvalammelle.

– Viikonloppuna Velskolantiellä kulki keskimäärin 300 autoa tunnissa. Illan päätteeksi tulivat vielä kovaa ajavat mopopojat, eräs paikallinen asukas kertoo.Espoossa jaettiin viime vuonna 36 734 pysäköintivirhemaksua. Tänä vuonna pysäköintivirhemaksuja on jaettu jo 20 485 ja huomautuksia on annettu 1 305. Autoilijat ovat tänä vuonna tehneet pysäköintivirhemaksuista 1 885 kirjallista oikaisuvaatimusta.

Pysäköintivirhemaksun suuruus on 60 euroa. Viime vuonna pysäköintivirhemaksut toivat kaupungin kassaan noin kaksi miljoonaa euroa.

Juttua muokattu 31.7. kello 9.53 Aumalan pysäköimtikieltomerkkiä koskevan kommentin osalta.

Lue lisää:

Lukijalta:Mielensäpahoittajia Myllyjärvellä

Lukijalta: Viheliäistä suhtautumista helteestä kärsivässä Espoossa–sakottajat iskivät Myllyjärvellä

Linkki kuntalaisaloitteeseen: Myllyjärven uimarannan pysäköintipaikan laajentaminen