Pieni sinilevätön uimaranta houkutti satoja uimareita Espoossa – seurauksena pysäköintikaaos, kolareita ja kymmenittäin sakkolappuja

PYSÄKÖINTI Helteet ovat houkutelleet rannalle satoja uimareita.

Myllyjärven uimarannan pysäköintipaikka ei ole riittänyt uimaraiden sumaan, vaan autoja on pysäköity pitkin tienvarsia. Kuva: Niko Hänninen

Anneli Tuominen-Halomo

Kymmenet hellepäivän viettäjät ovat viime päivinä saaneet autonsa tuulilasiin pysäköintivirhemaksun eteläisellä Myllyjärvellä Espoossa.

Virallisia pysäköintipaikkoja on hiekkakentällä vain parikymmentä, joten uimarit ovat täyttäneet autoillaan Myllyjärventien pientareet. Kun ne ovat täyttyneet, autoja on pysäköity myös Kunnarlantien varrelle.

Myllyjärventie on yksityistie. Tiekunta on joutunut pyytämään virka-apua poliisilta, palokunnalta ja Espoon kaupungilta.

– Pysäköinninvalvojat jakoivat huomautuksia viime viikon maanantaista keskiviikkoon, koska pysäköintikieltoalueliikennemerkit eivät tehonneet. Huomautuksetkaan eivät tehonneet,kertoo lakimies Petteri Aumala kaupunkitekniikan keskuksesta.

Rannalle uimareita on houkuttanut se, että Myllyjärvi on ollut yksi harvoista paikoista, joissa ei ole mitattu sinilevää.

Kieltomerkistä huolimatta villi pysäköinti jatkui, ja pysäköintivirhemaksu rapsahti loppuviikolla noin 60 autoilijalle. Autoilijoiden mielestä he olivat pysäköineet aivan siististi.

Paikalliset asukkaat puolestaan näkivät, että heillä on ollut vaikeuksia päästä kotiinsa. Röyhkeimmät ovat käyneet kääntämässä autonsa yksityisillä pihanurmikoilla.

– Kun liikennejärjestelyt muuttuvat olennaisesti, Espoossa on tapana jakaa ensin huomautuksia ja jos se ei auta, otetaan tiukemmat keinot käyttöön, Aumala sanoo.

– Autoja oli pahimmillaan Myllyjärventien varrella niin paljon, että minulta kului paikan ohittamiseen ja puolen kilometrin matkan ajamiseen 45 minuuttia. Kieltomerkkien tuomisen jälkeen tilanne parani dramaattisesti, Myllyjärventien varrella asuva tiekunnan puheenjohtaja Niko Hänninen kertoo.

Sekä Hännisen että Aumalan mukaan alueella on sattunut myös lukuisia peltikolareita.

Myllyjärventie on myös pelastustie, jota ambulanssien ja paloautojen on pystyttävä käyttämään.

– Se on myös uimareiden pelastustie. Jos tien varrella on 200 autoa, järvellä on helposti ainakin 400 uimaria, Hänninen huomauttaa.

Hän korostaa, että asukkaat eivät tee valvontapyynnöllään kiusaa, vaan kyse on kaikkien turvallisuudesta. Uimarannan vähäinen pysäköintipaikkamäärä on tuottanut hankaluuksia vuosikausia.

– Olen juuri tekemässä kuntalaisaloitetta siitä, että Myllyjärvelle rakennettaisiin isompi parkkipaikka, Hänninen sanoo.

Kun Myllyjärvelle ei ole mahtunut, osa uimareista on jatkanut matkaa Sorvalammelle.

– Viikonloppuna Velskolantiellä kulki keskimäärin 300 autoa tunnissa. Illan päätteeksi tulivat vielä kovaa ajavat mopopojat, eräs paikallinen asukas kertoo.Espoossa jaettiin viime vuonna 36 734 pysäköintivirhemaksua. Tänä vuonna pysäköintivirhemaksuja on jaettu jo 20 485 ja huomautuksia on annettu 1 305. Autoilijat ovat tänä vuonna tehneet pysäköintivirhemaksuista 1 885 kirjallista oikaisuvaatimusta.

Pysäköintivirhemaksun suuruus on 60 euroa. Viime vuonna pysäköintivirhemaksut toivat kaupungin kassaan noin kaksi miljoonaa euroa.

Juttua muokattu 31.7. kello 9.53 Aumalan pysäköimtikieltomerkkiä koskevan kommentin osalta.

Lue lisää:

Lukijalta:Mielensäpahoittajia Myllyjärvellä

Lukijalta: Viheliäistä suhtautumista helteestä kärsivässä Espoossa–sakottajat iskivät Myllyjärvellä

Linkki kuntalaisaloitteeseen: Myllyjärven uimarannan pysäköintipaikan laajentaminen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
 2. Espoon kaupungintalon purkaminen voi alkaa jo loppukesästä, jos valituskierre päättyy
 3. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 4. Espoolaisen Mika Koivusalon Linnanmäki-innostus jatkuu – nyt syntyi lyhytelokuva 70-vuotiaasta huvipuistosta
 5. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 6. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Pääkirjoitus: Virtuaalista viihdettä
 12. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 13. Touhulan Espoossa lopettaville päiväkodeille löytyi jatkaja - paikkaa haettava uudestaan
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Raidejokerin työt seisovat helsinkiläismetsässä Espoon rajan tuntumassa – "Ellei lupaa tule ely-keskukselta loppukesästä, se alkaa jo vaikuttaa kokonaisaikatauluun"
 2. Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"
 3. Suurpellon ampumisen uhri sairaalaan - Silminnäkijä IS:lle: "Näin miehen, joka ensin seisoi mutta lyyhistyi sitten maahan"
 4. Espoon kaupungintalon purkaminen voi alkaa jo loppukesästä, jos valituskierre päättyy
 5. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 6. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 7. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 8. Touhulan Espoossa lopettaville päiväkodeille löytyi jatkaja - paikkaa haettava uudestaan
 9. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 10. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 11. Espoolaisen Mika Koivusalon Linnanmäki-innostus jatkuu – nyt syntyi lyhytelokuva 70-vuotiaasta huvipuistosta
 12. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 13. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 14. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 15. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.