Emilia ja Sani leikittelevät parisuhteilla ja irtokarkeilla – katso R.A.E:n uusi video

R.A.E -yhtyeen Emilia Rinne ja Sani Valoranta tekivät kappaleen irtokarkeista. Maria Mihhailova

Toni Tervo

R.A.E yhtyeen hiljattain ilmestynyt Yhen kaikkii -sinkku on saanut musiikkivideon.

Kappale kulki alun perin työnimellä "karkkibiisi" ja se näkyy myös videolla.

– Karkki on monille vähän sellainen guilty pleasure, joten se oli tosi hyvä metafora tähän. Lisäksi karkit oli mukana biisin synnyssä myös hyvin konkreettisesti. Yhtenä iltana biisileirillä Sanilla oli ihan hirveä karkkihimo, ja kun tultiin kaupasta, kundit oli tehneet tämän biitin sillä välin, duon toinen osapuoli Emilia Rinne kertoo.

Jotta kappale ei jäisi kuitenkaan yksiulotteiseksi karkkirallatukseksi, Rinne ja hänen lauluparinsa Sani Valoranta halusivat upottaa siihen myös vähän syvempiä merkityksiä.

– Kyllähän biisi kertoo valinnanvaikeuden kanssa vaiheilusta tässä maailman ajassa, jossa on niin paljon vaihtoehtoja ja koko ajan tulee lisää. Sama ilmiö näkyy tosi monella elämänalueella. Meillä sen näyttämöksi valikoitui parisuhteet ja omat kokemukset niistä, Rinne pohtii.

– Moni varmaan välillä kelaa, että mä valitsin nyt sitten syödä tätä makua loppuelämäni. Mistä mä tiedän, onko tämä mun lempimaku, jos en ole maistanut kaikkea, nainen virnistää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Karkkipäivää ootellessaHenkilön R.A.E. (@raevirallinen) jakama julkaisu Heinä 25, 2018 kello 10.45 PDT

Ottaen huomioon kappaleen taustan, myös musiikkivideon piti olla kuvaava. Videolla naiset nähdäänkin erilaisissa parisuhdekiemuroissa.

– Kuunneltiin biisiä ja mietittiin, että millaisia mielikuvia herää. Sani näki mielessään pullantuoksuinen kotivaimon ja mä vähän sitoutumiskammoisemman roolihahmon. Biisin aiheen kannalta oli loogista, että kumppaneita oli kummallakin enemmän kuin yksi.

– Videon mekot meillä oli ennen kuin oli edes ideaa, että mitä koko videolla tapahtuu. Olimme studiolla tekemässä tuota biisiä, ja me mentiin sen jälkeen Sanin kanssa käymään UFFin euron päivillä. Kun löydettiin nuo mekot, Sani heitti, että “R.A.E. rokkaa UFFin rumimmat mekot”. Päätettiin, että näiden täytyy tulla tulevaan videoon.

Rinne paljastaa, että karkkejakaan ei unohdettu.

– Videota varten tilattiin 12 kiloa karkkia! Mutta ei me ihan kaikkea syöty. Ehkä, laulaja nauraa.

– Oli tosi hauskat kuvaukset ja makeanhimo tuli hetkeksi tyydytettyä. Baarikohtaus oli tosin varsin tahmea, kun pudonneet vaahtokarkit tarttuivat varpaisiin kiinni. Lisäksi yhdessä otossa Sani pomppasi ex-tempore mun syliin, juuri kun mulla oli valtava lasinen maljakko täynnä karkkia sylissä. Siinä tuli hieman semmoinen ajatus, että mitenhän tämä päättyy. Kamera kuvasi vielä koko ajan. Ohjaaja onneksi huusi äkkiä "poikki".

Katso R.A.E:n uusi video tästä.