Ikiaikainen viisaus ilmestyi talon seinään Kauppatorin kupeeseen – riisuu suurvaltajohtajat aseista

Kirkon toimitalo sijaitsee Etelärannassa lähellä presidenttien tapaamispaikkaa. Ella Kajaste

Jukka Hämäläinen

Donald Trumpin ja Vladimin Putinin vierailua Helsingissä tervehditään Kirkon talon seinällä Matteuksen evankeliumin Vuorisaarnan sanoin: “Blessed are the peacemakers, for they will be called children of God.” eli ”Autuaita ovat rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen.” (Matteuksen evankeliumi 5:9)

Kirkon talon viesti #helsinki2018#TrumPutin ”Toivomme, että jokaisessa korkean tason tapaamisessa muistetaan, että ihmisillä kaikkialla maailmassa on oikeus elää rauhassa. Rauha on perusta, jolle kaikki muu rakennetaan”, sanoo KUA:n @HembergJouni. @kirkko_evlpic.twitter.com/fhnhagD5JX— Kirkon Ulkomaanapu (@Ulkomaanapu) July 16, 2018

Suurvaltojen johtajat tapavat lähistöllä presidentinlinnassa, ja kansainvälistä mediaa on myös kokoontunut näköetäisyydelle Kirkon talosta.

Kirkon ihmisoikeus- ja yhteisötyön asiantuntija Laura Arikka kertoo, että julistekangas päätettiin ripustaa historiallisen kokouksen aikana, koska kirkko elää osana maailmaa, yhteiskuntaa ja päätöksentekoa.

– Kirkon ja kristittyjen tehtävänä on toimia paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta sekä rukoilla yhteisönä kaikenlaisen rauhan toteutumista. On tärkeää myös rukoilla heidän puolestaan, joilla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin paikallisesti ja globaalisti, Arikka toteaa.

Raamatuntekstin voi Arikan mukaan nähdä kukin omalla tavallaan joko siunauksena, rukouksena, kehotuksena tai rohkaisuna.

– Jeesuksen vuorisaarna puhuttelee edelleen ja haastaa meitä kaikkia rakentamaan rauhaa.”

Kirkon talolla Etelärannassa työskentelevät Kirkkohallitus, Kirkon Ulkomaanapu sekä Kirkon eläkerahasto.