Video: Uusi teknologia paljastaa Helsingin tuomiokirkon kellotornin salaisuudet – "Maisemia pääsee katsomaan pientä maksua vastaan"

Helsingin tuomiokirkon päätorniin pääsee tutustumaan nyt virtuaalisesti.  Niklas Chambers/Zoan

Aapo Siippainen

Helsingin tuomiokirkon torniin ei järjestetä turistikierroksia, mutta tänä kesänä vierailun voi tehdä virtuaalilaseilla.

Tuomiokirkossa vierailija voi pyytää kirkon infosta tai kirkon pihatasanteella olevasta Cathedral Shop Tapulista virtuaalilasit lainaan pientä maksua vastaan. Niiden avulla hän pääsee siirtymään kupoliin ja katsomaan maisemia neljään eri suuntaan.

Virtuaalitodellisuuteen on upotettu myös tietoa Tuomiokirkosta ja kirkon katonreunuksia kiertävistä apostolipatsaista. Kirkkoon ja sen ympäristöön voi pilottivaiheessa tutustua suomeksi ja englanniksi.

– Saamme useita kyselyjä, joissa toivotaan vierailua Tuomiokirkon pää- eli kellotorniin. Tämän pilottisovelluksen avulla uudenlaista teknologiaa hyödyntäen voimme paremmin palvella helsinkiläisiä ja turisteja. Heille tarjoutuu mahdollisuus ihastella kirkkoa, apostoleita ja maisemia poikkeuksellisen ylhäältä yli 80 metrin korkeudesta merenpinnasta, sanoo Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan vs. kirkkoherra Suvi-Päivi Koski

Tuomiokirkon VR-kokemus on rakennettu 360-asteisista videoista. Kokemus sopii aikuisille ja sen ikäisille lapsille, joilla VR-lasit pysyvät päässä.