Häät ja ristiäiset ilman hössötystä Espoo-päivänä – "Seurakunta tarjoaa kakkukahvitkin"

Espoonlahden seurakunnan vihkiyössä on vielä vapaita vihkiaikoja. Marika Hiltunen

Johanna Halava

Espoonlahden seurakunta järjestää kaksipäiväisenä Espoo-päivänä elokuussa vihkiyön ja aamukasteen. Vihkiyö on perjantaina 24. elokuuta kello 21–00 ja aamukaste lauantaina 25. elokuuta kello 9–12 Espoonlahden kirkossa.

– Toistaiseksi vihkiaikoja on varattu kolme, joten vielä voi ilmoittautua mukaan. Viime vuonna vastaavassa tilaisuudessa vihittiin neljä paria. Kasteaikoja on varattuna vasta yksi, toteaa pastori Jukka Lehti Espoonlahden seurakunnasta.

Tuolloin kastettavat vauvat ovat ehkä vasta syntyneet.

Vastaavia vihkiöitä ja kastetapahtumia on järjestetty eri puolilla Suomea useiden vuosien ajan. Espoonlahden seurakunnassa vihkiyö järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Kastepäiviäkin on vietetty useampana vuonna. Ajatuksena on, että häät ja ristiäiset voi järjestää myös helposti ja rennosti ilman hössötystä.

– Monet ajattelevat, että kirkkohäiden pitää olla suuret ja mahtipontiset. Haluamme tarjota mahdollisuuden pieniin kirkkohäihin. Todistajatkin löytyvät ”talon puolesta”, eli helpommaksi eivät kirkkohäät tästä mene, sanoo Lehti.

– Ja yhtä lailla kasteen voi hoitaa ilma suurta hössötystä, seurakunta tarjoaa kakkukahvitkin noin kymmenelle vieraalle. Kummit toki täytyy olla omasta takaa, niitä ei seurakunta tarjoa, hän jatkaa.

Seurakunta tarjoaa kakkukahvit myös hääparille ja noin kymmenelle vieraalle.

Varauksen voi tehdä Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta numerosta 09 8050 2601 tai sähköpostilla varauspalvelut.espoo@evl.fi

Aiheeseen liittyvää

  1. Espoo-päivän ohjelmaa tehdään nyt
    6.5.2018 19:15
  2. Kaikki valmista, vain hääpari puuttuu – espoolaisnainen perusti yrityksen ideansa ympärille
    1.7.2016 20:40

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut