Pääsiäisruuhkiin varauduttu Nuuksiossa– kahdella parkkipaikalla liikenteenohjausta

Luontoa on muuallakin kuin Nuuksiossa Haukkalammen tai Haltian ympäristöissä. Metsähallituksen erikoissuunnittelija Liisa Neuvonen muistuttaa, että läheltä kävely- tai pyöräilymatkan päästä voi löytää kiinnostavia luontokohteita.

– Nyt on oiva tilaisuus etsiä itselleen uusi kohde, jossa ei ole aiemmin liikkunut. Kun väki haluaa nyt liikkua luonnossa, kannattaa miettiä, onko Nuuksio se kohde, johon kannattaa mennä, Neuvonen toteaa.

Hän toivoo, että erityisesti Nuuksion ennestään tuntevat hakeutuisivat pääsiäisen aikoihin jonnekin muualle. Sillä tavalla saataisiin Nuuksion paine vähenemään.

– Jos Nuuksioon haluaa kuitenkin lähteä, kannattaa muistaa, että siellä on muitakin paikkoja kuin Haukkalampi. Siellä on Salmi, Luukki, Siikajärven puoli ja Veikkolastakin sinne pääsee. Vaatii tietysti viitseliäisyyttä etsiä uusia paikkoja.

Tulevan viikonlopun aikana Metsähallitus on kuitenkin varautunut siihen, että monet suuntaavat autoillaan Haltian ja Haukkalammen parkkipaikoille. Niillä on varauduttu liikenteenohjaukseen perjantaista lähtien maanantaihin saakka joka päivä.

– Jos jonain päivänä sataa vettä, väkeä ei ole liikkeellä niin suurin joukoin. Silloin liikenteenohjaukseen ei ehkä ole tarvetta.

Haukkalammen ja Kattilan parkkialueilla on kummallakin kaksi kameraa. Parkkihaukka.fi-palvelusta näkee kuvaa, josta voi katsoa sen hetkisen tilanteen parkkipaikoilla. Kuvat päivittyvät 1–10 minuutin välein.

Neuvonen muistuttaa vielä turvavälien pitämisestä ja käsihygieniasta luonnossakin liikuttaessa.

– Mukaan kannattaa pakata valmiit eväät, jotka voi nauttia muualla kuin taukopaikoilla, Neuvonen ohjeistaa.

Espoon kaupungin nettisivuilta löytyy monenlaisia vinkkejä luonnossa liikkumiseen. Siellä ovat tiedot muun muassa luontopoluista ja keskuspuistosta.

Kirja Kotinurkilta kallioille – Espoon luontokohteet antaa vinkkejä paikoista, jotka ovat lähiympäristössä.

Luontoon.fi tai retkipaikka.fi -verkkopalveluista voi etsiä sopivia luontokohteita. Uudenmaan virkistysalue ry:n kohteisiin voi tutustua sivustolla uuvi.fi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut