Suomalaismies mukana äärimmäisen rankassa purjehduskilpailussa – vain yksi selvinnyt maaliin aikaisemmin

Suomalainen TapioLehtinen, 60, osallistuu äärimmäisen haastavaan Golden Globe Race -purjehduskilpailuun. Tänään Ranskasta käynnistyvä kilpailu on yksinpurjehdus maapallon ympäri ilman pysähdyksiä tai modernia teknologiaa edustavia apuvälineitä. Yhden kerran aikaisemmin 60-luvulla järjestetyn kilpailun yhdeksästä osallistujasta vain yksi saapui maaliin.

Vaikka Lehtinen kuuluu Suomen kokeneimpiin purjehtijoihin, hänen on täytynyt valmistautua veneen peruskunnostuksen lisäksi oman kuntonsa ja terveytensä perusteelliseen ylläpitoon. Hän on valmistautunut kisan tuomien äärimmäisten rasitusten kestämiseen Suomen johtavien urheilulääketieteen ammattilaisten valmennuksessa.

– Merellä olen omillani, mikä vaatii toki hyvän fysiikan lisäksi myös henkistä lujuutta, eli suomalaista sisua. Vaikka olen kilpapurjehtija tiedän, että menestyäkseni tässä kisassa, minun täytyy päästä maaliin turhia riskejä välttäen, Lehtinen kertoo Wolfcomin tiedotteessa.

Lehtinen tulee viettämään 36-jalkaisessa purjeveneessään arviolta seuraavat 9–11 kuukautta.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut