Solsidanin suomalaisversion ohjaaja Jaakko Saariluoma paljastaa: Ei ole katsonut jaksoakaan alkuperäisversiota

Onnela -komediasarjan toinen kausi sai jälleen taustalleen jokirannan porvoolaismaisemat, jotka ohjelman tuotannon mukaan edustavat suomalaiseen maisemaan tehtyä versiota.

Onnela kertoo onnellisuuden tavoittelusta ja kaikesta, mikä siihen liittyy. Sarjan tapahtumat sijoittuvat Porvoon kuvitteelliseen, vanhaan kaupunginosaan Poutaniemeen, jossa hammaslääkäri Antti (Eero Ritala) ja näyttelijänä työskentelevä Saara (Elena Leeve) muuttavat takaisin Antin lapsuudenkotiin asettuakseen aloilleen.

Suomalaisversio ruotsalaisesta komediasarja Solsidanista on otettu hyvin vastaan, ja sarjan keulakuvat eli näyttelijät ovat saaneet positiivista palautetta. Sarjaa tähdittävä Eero Ritala palkittiin roolistaan Kultainen Venla -gaalassa vuoden parhaana miesnäyttelijänä.

Ritalan mukaan sarjan toinen kausi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle, kuin taukoa kausien välillä ei olisi ollutkaan. Jäljellä olevilla kuvausviikoilla keskitytään vauva-arkeen. Kakkoskaudella on luvassa myös hääjuhla, jota tiimi kuvasi eilen Sannaisissa.

– On ihana palata tähän tuttuun ja turvalliseen tekemiseen. Roolihenkilöt ovat hauskoja ja lämpimiä, ja toisaalta uusiakin henkilöitä saadaan mukaan.

Solsidanin Alex muistuttaa Onnelan Anttia, vaikka Ritala sanoo katsoneensa sarjaa yllättävän vähän. Roolin oma tulkinta on syntynyt käsikirjoituksen, roolihahmon ulkomuodon ja toisten näyttelijöiden suoritusten perusteella.

Ritalan kesä näyttää kiireiseltä, ja Kolmistaan -sarjan toinen tuotantokausi on juuri saatu pakettiin. Juhannuksen Ritala vietti Krista Kososen kanssa Lissabonissa kuvaamassa jaksoa elokuvasarjaan, joka käsittelee nuorten osallisuutta #metoo -kampanjassa. Tekeillä on lisäksi Porvoossa asuvan elokuvaohjaaja Klaus Härön elokuva, jossa Ritala näyttelee lipevää taiteilijaa.

OhjaajaJaakko Saariluoma kertoo, ettei ole katsonut sarjan ruotsalaista versiota jaksoakaan.

– Alkuperäissarjan tarinat ovat itsessään jo hyviä, eikä niitä kannata muuttaa. Ylemmän keskiluokan keski-ikäisten pariskuntien ongelmat ovat sinänsä universaaleja. Kuvasuunnitelmat on kuitenkin Hp Vitikaisen kanssa tehty itse, Saariluoma jatkaa.

Saariluoma tunnetaan itsekin useammin näyttelijän rooleistaan, mutta ohjaajan työtä tämä on tehnyt teatterissa ja tv:ssä aikaisemminkin. Onnela on ensimmäinen pitkä, kymmenosainen Saariluoman ohjaus. Kuvausten jälkeen alkavat heti näyttelijän työt Onnelin ja Annelin neljännen elokuvan parissa Turussa.

Kesäloma peruuntui, kun Petteri Summanen pyysi Saariluomaa keväällä ohjaamaan Onnelaa.

– On kivaa, kun esimerkiksi näyttelijöiden roolihahmot kaipaavat enää vain hienosäätöä. Komediat on siinä mielessä helppoja, että jos ne naurattaa, ne toimii.

Onnela -sarja

1. kausi alkoi C More -suoratoistopalvelussa marraskuussa 2017. Kausi näytettiin MTV3-kanavalla tänä keväänä

Onnelan 2. kausi alkaa C More -suoratoistopalvelussa loppuvuodesta 2018 ja se näytetään MTV3:lla vuoden 2019 aikana.

Onnelan tapahtumat sijoittuvat Porvoon kuvitteelliseen kaupunginosaan Poutaniemeen.

Onnela on myyty myös Ruotsiin, jossa 1. kausi esitettiin C Moressa alkuvuodesta 2018.

Sarjan näyttelijät: Eero Ritala, Elena Leeve, Pekka Strang, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen sekä Pirjo Heikkilä.

1. kauden ohjasi Marja Pyykkö, ja 2. kauden Jaakko Saariluoma. Käsikirjoituksesta vastaa Melli Maikkula.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut