Pahoinpitelyä seurasi käsittämätön takaa-ajo – Vastaantulevien kaistalla järkyttävää ylinopeutta, alaikäisiä kyydissä

Kuvituskuva. Lotta Åberg

toimitus

Lounais-Suomen poliisi sai varhain lauantai-aamuna ilmoituksen Aninkaistenkadulla sijaitsevan huoltamon pihalla olleesta pahoinpitelystä. Ilmoituksen mukaan tekijä oli poistunut paikalta punaiseen Volvoon.

Samasta autosta alkoi tulla hätäkeskukseen useita ilmoituksia. Niiden mukaan auto olisi ajanut päin aitoja ja välillä palannut uudelleen huoltoaseman pihalle.

Poliisipartio tavoitti henkilöauton Satakunnantien ja Nuijamaantien risteyksessä.

Auto teki u-käännöksen ja lähti kiihdyttämään voimakkaasti karkuun kohti Turun keskustaa. Satakunnantiellä nopeus oli selvästi yli 150km/h:ssa. Alueella on 50km/h nopeusrajoitus.

Pakeneva auto kääntyi Satakunnantieltä Tampereentielle vastaantulevien kaistoja pitkin, jossa oli myös vastaantulevaa liikennettä. Ajonopeus oli taas selvästi yli 150km/h:ssa. Poliisipartio kadotti näköyhteyden ajoneuvoon Kärsämäentien alussa.

Volvon kuljettaja ei saanut autoa pysymään tiellä, vaan se ajautui mutkassa vastaantulevien kaistan yli reunakivetykseen, josta auto kimposi nurmikolle ja sieltä oikealle viherkaistan ja kevyen liikenteen väylän yli kuitujakokaappiin.

Tapahtumapaikalla oli jarrutusjälkiä ja muita ulosajoon liittyviä jälkiä noin 140 metrin matkalta. Ilmeni myös, että autossa oli väärät rekisterikilvet.

Partio otti kiinni tapahtumapaikalta poisjuosseen miehen. Vuonna 1997 syntynyt mies on kotoisin Pöytyältä.

Ajoneuvon ulkopuolelta löytyi tajuttomana vuonna 2003 syntynyt tyttö.

Takapenkiltä löytyi sekä vuonna 2001 syntynyt tyttö että vuonna 1997 syntynyt mies.

Matkustajat olivat kotoisin Kyröstä. Autossa matkustajana olleet kuljetettiin Tyksiin, mutta he selvisivät kuin ihmeen kaupalla lievin vammoin.

Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1,08 promillea.

Häntä epäillään ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kuljettaja on aikaisemmin ollut epäiltynä muun muassa kymmenestä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, viidestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta, rattijuopumuksesta yms. Kuljettaja on pidätetty.

Poliisi selvittää myös takaa-ajoa edeltänyttä pahoinpitelyä.

Lounais-Suomen poliisi pyytää vihjeitä pahoinpitelyyn liittyen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.