IL:n blogi: Eija-Riitta Korhola kertoo sairastaneensa aggressiivisen syövän

Eija-Riitta Korhola on toiminut europarlamentaarikkona vuosina 1999–2014. Euroopan parlamentti

toimitus

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) kertoo Iltalehden blogissaan sairastaneensa aggressiivisen syövän.

– Voimiani on verottanut vakava, aggressiivinen syöpä ja sen erilaiset seurausvaikutukset – sama mullistus, jonka tuhannet suomalaiset joutuvat kohtaamaan, Korhola kertoo perustellen kuluvan ja viime vuoden harvoja blogi-kirjoituksiaan.

Korhola kirjoittaa, että hänellä on realistisia toiveita selviytyä terveenä.

– Elämä on lahja, jota ei voi hallita. Sanon tämän nöyrin mielin.

Korhola kirjoittaa, ettei kyennyt mainitsemaan asiaa julkisuudessa sairautensa aikana.

– Minulle olisi luultavasti aiheuttanut lisäpahoinvointia se kliseemankeli, johon sairas ihminen joutuu kaikkine syövän selättämisineen ja taistelusanastoineen.

– Olen nähnyt läheltä niin monta hienoa ihmistä, joiden taistelutahto ja rakkaus olisi riittänyt vaikka mihin, ja silti julma sairaus vei. Olen kirjoittanut tästä elämän ja kuoleman myllerryksestä omin sanoin, ja jaan sen mahdollisesti joskus. Median hienotunteisuudesta ja ystävien uskollisesta rakkaudesta sairauden aikana kiitän.

Korhola kirjoittaa, ettei kommentoi sairautta tämän enempää.

Eija-Riitta Korhola on toiminut europarlamentaarikkona vuosina 1999–2014 ja kokoomuksen varapuheenjohtajana vuosina 2006–2010.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.