Juhannus Espoossa? Juhlia löytyy sekä perheille että sinkuille

JUHANNUSAATTO

Lippu nostetaan salkoon juhannusaattona ja lasketaan juhannuspäivän iltana. Johanna Erjonsalo

Johanna Halava

Juhannustunnelmaan päästäkseen ei välttämättä tarvitse lähteä kauas. Espoossa järjestetään useita juhannusjuhlia ja -tapahtumia, joissa pääsee keskikesän juhlan tunnelmaan.

Laaksolahdessa vietetään perinteistä juhannusjuhlaa, mutta kokkoa ei tänä vuonna sytytetä, vaikka tiukennettu avotulenkielto Uudellamaalla päättyi.

- Kielto purettiin keskiviikkona, emmekä tällä aikataululla pysty kokkoa enää rakentamaan. Kiellon voimassa ollessa kokkoa ei olisi saanut polttaa järvelläkään, selvittää Laaksolahden huvilayhdistyksen puheenjohtaja Erkki Torkkeli

Koko perheen juhannusjuhlassa on ohjelmassa musiikkia, tanssia ja lapsille ongintaa. Musiikista vastaa harmonikkataiteilija Johannes Niskanen Tarjolla on kahvia, virvokkeita ja makkaraa.

Laaksolahden huvilayhdistyksen yhdessä Pitkäjärven VPK:n ja Jupperin omakotiyhdistyksen kanssa järjestämä tapahtuma alkaa juhannusaattona perjantaina kello 20.

Oittaan juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona kello 18–23. Ohjelmassa on musiikkia, rentoa yhdessäoloa sekä poniratsastusta ja kärryajelua. Ravintolassa on juhannusbuffet ja tanssit.

Matinkylän Café Merenneidon perinteisiä juhannusjuhlia vietetään kello 20–01.30. Aaton ohjelmassa on elävää musiikkia ja juhannustanssit.

Hotelli Korpilammella tangokuningas Jukka Hallikainen & Jackpot viihdyttävät kello 21 alkaen. Hotellin juhannusjuhlissa on myös räiskäleiden paistoa, saunomista ja terassikaraokea. Aiemmista tiedoista poiketen kokko on Korpilammellakin peruttu.

Hotelli Nuuksiosta sen sijaan kerrotaan, että kokkoa ollaan rakentamassa. Kokko on tarkoitus sytyttää järven rannalla noin kello 20.45. Vaikka ei yöpyisikään hotellissa, voi ostaa lipun, joka sisältää aluemaksun, grillibuffetin ja ohjelmaa. Rantasauna sisältyy aluemaksuun kello 15–20. Lapsille on oma temmellysalue. Musiikista vastaavat noin kello 18 alkaen Darren Paul McStay ja CampkeinDuo.

Eurosinkut järjestää sinkkujuhannuksen Aurinkolammella Korpilammella perjantaista sunnuntaihin 22.–24. kesäkuuta.

Sinkuille on tarjolla muun muassa bileteltta, jossa musiikista vastaavat dj ja bändi, telttasauna, pikadeittejä ja sinkkusuunnistusta. Lisätietoja osoitteesta eurosinkut.net.

Juhannuksena voi lähteä myös tutustumaan Espoon saaristoon.

Saaristoveneeet liikennöivät juhannusaattona normaalin aikataulun mukaisesti.

Muokattu 21.6. kello 9.50: Aiemmasta tiedosta poiketen kokkoa ei sytytetä Laaksolahden eikä Korpilammen juhannusjuhlissa.

Varaslähtö juhannukseen

Juhannustapahtuma Matinkylän asukaspuistossa (Matinraitti 12) torstaina 21. kesäkuuta kello 9.30–11.30. Ohjelmassa Maddaleena-esitys ja juhannussalon koristelua.

Juhannusjuhla Olarin asukaspuistossa (Metorinkatu 7) torstaina 21. kesäkuuta kello 10–12. Musiikkia, laululeikkejä, saippuakuplien puhallusta, juhannussalon koristelua ja grillausta (omat grillattavat mukaan).

Aiheeseen liittyvää

  1. Kokon saa sytyttää – Uudenmaan pelastusviranomaisten antama tiukennettu avotulentekokielto päättyi
    20.6.2018 12:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut