Uusi kuntosaliketju aikoo valloittaa Suomen – "Kaikki tunnit tulevat skriineille Australiasta"

KUNTOSALIT F45 tuo australialaisen kuntosalikonseptin Turkuun.

Kuvituskuva. Kuvan henkilö ei liity juttuun. Arkisto

Tomi Kangasniemi

Australiasta lähtöisin oleva F45-kuntosaliketju avaa Turussa heinäkuun alussa. Saippua centerissä sijaitsevan salin konsepti perustuu ohjattuihin tunteihin, jotka vaihtuvat päivittäin. Nimi tulee tunnin kestosta, joka on siis 45 minuuttia.

– Kaikki tunnit tulevat salin skriineille valmiina Australiasta. Useimmilla saleilla tunnit ovat kuukausien ajan samoja, meillä jokainen tunti on erilainen, sanoo F45:n maajohtaja Katja Johansson Turkulainen-lehdelle.

Ideana on tosiaan tarjota jatkuvasti vaihtuvia ohjattuja tunteja, jotka yhdistelevät HIIT:iä, funktionaalista harjoittelua ja crossfittiä. Toiset tunnit painottavat aerobista puolta, toiset lihaskuntoa.

Tärkeää kokonaisuudessa ovat Johanssonin mukaan paikalliset personal trainerit.

– Ohjaaja antaa ohjeistusta ja varmistaa, että liikkeet tehdään oikein. Hän voi kertoa myös vaihtoehtoisia liikkeitä, jos on esimerkiksi vammoja, jotka estävät tiettyjen liikkeiden tekemisen.

Johanssonin mukaan ohjelmissa hyödynnetään laajaa kirjoa eri laitteita ja apuvälineitä. Soutulaitteet, spinning-pyörät, kelkat, kahvakuulat ja kuminauhat ovat tehokkaassa käytössä. Ohjattujen tuntien lisäksi asiakkaille tarjotaan esimerkiksi ruokavalioneuvontaa.

Johansson on itse työskennellyt Elixialla ohjaajana kymmenisen vuotta. Tammikuussa hän kouluttautui Lontoossa F45:n ohjaajaksi. Hän uskoo ketjun konseptin lyövän läpi nyt Suomessa.

 – Haemme tiimihenkeä, yhteisöllisyyttä. Täällä saa henkilökohtaista ohjausta ja oikean fiiliksen. Tämä sopii ihmisille ihan laidasta laitaan, Johansson tiivistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Valtion lupaus rahoittaa puolet kaupunkiradasta saa Espoossa myös kritiikkiä – Vuornos: ”Hanke vaakalaudalla”
 3. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 4. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 5. Hallituksen lisäbudjetti: Espoo on saamassa hieman alle 140 miljoonaa kaupunkiradan jatkeeseen
 6. 180 kilometriä tunnissa kuudenkympin rajoitusalueella – Porkkalantiellä triplanopeutta ajaneen motoristin kortti hyllylle
 7. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 8. "Lähden nyt pois ja lyön ensimmäistä, joka yrittää estää" – kolmekymppinen mies raivostui putkaan vietäessä
 9. Uutta tietoa Espoon Mäkkylän räjähdyksestä: Räjähteet olivat ansa poliiseille
 10. Koronakriisi taustalla: Elokuvakeskus ja hotelli eivät tulekaan Tapiolaan, tilalle "pääkonttoritasoisia" toimistotiloja
 11. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 12. HSL avaa matkakortin nettilatauksen ensi viikolla – voi ostaa sekä kautta että arvoa
 13. Mopoilijoista valituksia poliisille päivittäin ­– poliisin saapuminen rauhoittaa menon vain hetkeksi
 14. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 15. Raidejokerin tuplaraidetta valettu paikoilleen reilut 500 metriä, rakentaminen aikataulussaan – "Negatiivistakin palautetta tulee, mutta pääasiassa kaupunkilaiset ovat ottaneet rakentamisen hyvin vastaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.