Rima nousi Etelä-Tapiolan ja Tapiolan lukioissa – sisään pääsi 9,17 keskiarvolla

Etelä-Tapiolan lukion ja Tapiolan lukion yleislinjojen keskiarvoraja nousi tänä keväänä korkeammaksi kuin viime vuonna.

Molemmissa lukioissa on 130 aloituspaikkaa ja sisäänpääsyyn vaadittiin vähintään 9,17 keskiarvoa, mikä oli korkeampi kuin muissa Espoon lukioissa.

Vuosi sitten Etelä-Tapiolan lukion yleislinjalle pääsi 8,92 keskiarvolla ja Tapiolan lukion yleislinjalle 9 keskiarvolla.

Olarin lukion yleislinjalle pääsi nyt alimmillaan 8,75 keskiarvolla, mikä on sama kuin viime vuonna. Aloituspaikkoja on 82.

Espoon ja Kauniaisten suomenkielisiin lukioihin valittiin tämän kevään yhteishaussa 1 789 opiskelijaa.

Aloituspaikkoja Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa on 1 661 ja Kauniaisissa 134. Lukioihin valittavan opiskelijan lukuaineiden keskiarvon on oltava vähintään 7.

Alimmillaan espoolaiseen suomenkieliseen lukioon pääsi nyt keskiarvolla 7,75. Viime vuonna alin keskiarvo oli 7,83.

Sisäänpääsyn keskiarvoa laski aloituspaikkojen lisäys.

Aloituspaikkoja varattiin 62,5 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta, johon laskettiin ensi kertaa myös lisäopetuksen ja lukioon valmistavan koulutuksen päättävien määrät.

Huhtikuussa Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta nosti aloituspaikkoja vielä 40 paikalla, joten prosentuaalisesti aloituspaikkoja on lähes 64 prosentille ikäluokasta.

Viime vuonna aloituspaikkoja oli 61,5 prosentille ikäluokasta.

Ruotsinkieliseen lukioon, Mattlidens gymnasiumiin, valittiin 200 opiskelijaa, joista 50 englanninkieliselle IB-linjalle.

Viime vuonna Mattlideniin valittiin 174 opiskelijaa. Yleislinjalle vaadittava alin keskiarvo oli nyt 7,50 ja vuosi sitten 8.

Kauniaisten ruotsinkieliseen lukioon, Gymnasiet Grankulla samskolaan valittiin 97 opiskelijaa eli yhtä monta kuin viime vuonna. Alin hyväksytty keskiarvo oli 8,46.

Lukioihin valittujen nimet julkistettiin torstaina lukioiden verkkosivuilla. Opiskelupaikka on otettava vastaan 28.6. mennessä.

Espoon suomenkielisiin lukioihin valittuihin pääset tästä

Kaikille perusopetuksen päättäville nuorille varmistetaan jatkopaikka, tiedottaa Espoo.

Alueen koulutustakuun toteutumisesta vastaavat Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi sekä Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia.

Omnian ammatillisiin koulutuksiin hyväksyttiin yhteishaussa yhteensä 1 428 opiskelijaa. Eniten heitä valittiin liiketoiminnan, sosiaali- ja terveysalan sekä sähkö- ja automaatioalan perustutkintoihin.

Moni hakijoista oli kiinnostunut Omnian ammattilukiossa suoritettavasta kaksoistutkinnosta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut