Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahvia, maisemia ja terassitansseja – Katso tästä vinkit Espoon kesäisiin kahviloihin

KAHVILAT Listasimme Espoon kesäisiä kahviloita, joissa kannattaa piipahtaa.

Espoosta löytyy monia kesä- tai kesäisiä kahviloita, joissa voi kahvin ohella nauttia kauniista ympäristöstä.

Leppävaarassa Kehä I:n kupeessa sijaitseva Peroba Cafe sijaitsee viehättävässä mansardikattoisessa hirsihuvilassa. Villa Ylänne on toiminut kahvilana ja lounasravintolana keväästä 2014 saakka.

– Vitriinin tuotteista enemmistö on täällä leivottuja, kertoo kassalla työskentelevä Minna Aro

Viikonloppuisin Peroba Cafessa järjestetään suosituiksi osoittautuneita brunsseja. Uudehko aluevaltaus on kerran kuukaudessa järjestettävä afternoon tea, jossa on tarjolla pientä suolaista ja makeaa syötävää – ja totta kai teetä.

– Suosittelemme tekemään pöytävarauksen sekä brunssille että afternoon tea -kattaukseen, sillä ne varataan yleensä täyteen, toteaa Aro.

Komeasta aurinkoterassista voi nauttia Tapiolan golfkeskus Tagin kaikille avoimessa ravintola Vistassa. Suurelta terassilta avautuu näkymä golfkentälle.

– Terassille mahtuu varmaan 200–300 ihmistä ja pöytiä on tulossa vielä lisää, kertoo Heli Lepola, joka pitää ravintolaa yhdessä miehensä Teijo Lepolan kanssa.

– Vista on kahden kauden ravintola, talvella enemmän lounas- ja tilausravintola, kesällä vähän kaikkea golffarit pääosassa, toteaa Lepola.

Siellä voi kuitenkin poiketa vaikka vain kahvittelemassa, valikoimissa pyritään pitämään aina myös itse tehtyjä leivonnaisia. Tosin Lepola vinkkaa tarkistamaan isot tapahtumat ravintolan sivuilta.

– On noloa, jos joku tulee vaikka lounaalle ja täällä ei ole tilaa.

Vistan terassilla järjestetään myös joogaa kesä-heinäkuussa. Terassitanssit järjestetään 16. kesäkuuta.

Café Otsolahti on avoinna nyt toista kesää. Rantaraitin varrella Tapiolassa sijaitsevalla kahvilalla on sama omistaja kuin Haukilahden rannassa sijaitsevalla Cafe Mellstenillä.

– Osa vitriinin tuotteista, kuten piirakat ja kakut, leivotaan itse. Pullat tulevat meille raakapakasteina, kertoo ravintolapäällikkö Helena Sorri

Terassilla on noin 70 asiakaspaikkaa ja siltä aukeaa merinäköala Tapiolan venekerhon satama-alueelle.

Merinäköaloista pääsee nauttimaan myös muun muassa toissa vuonna avautuneessa Nokkalan Majakassa ja Cafe Merenneidossa Matinkylässä.

Perinteikkäisiin lounaskahviloihin kuuluu Bembölen kahvitupa. Alun perin maatilan päärakennuksena toimineessa rakennuksessa on ollut kahvila vuodesta 1939 saakka.