Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllerrys jatkuu Tapiolassa – ydinkeskustaan suunnitteilla uusi hotelli- ja elokuvakeskus

RAKENTAMINEN Keskustorni ja uudisrakennus yhdistyvät tunnelilla.

Tapiolan Kulttuuriaukion reunaan, nykyisen Marimekko-talon paikalle on suunnitteilla yli 200 huonetta käsittävä hotelli- ja elokuvakeskus. Marimekko-talo purettaisiin, mutta nykyinen Aarne Ervin suunnittelema Keskustorni on tarkoitus saneerata osaksi uutta hotellikokonaisuutta. Keskustorni ja uudisrakennus liitettäisiin toisiinsa maanalaisella tunnelilla.

Hotellin yhteyteen on suunnitteilla myös elokuvakeskus. Maanalaiset elokuvasalit sijoittuisivat uudisrakennuksen alle. Nelikerroksisen rakennuksen maantasokerrokseen on suunniteltu liiketiloja.

Hankkeen taustalla on jo mittavista rakennushankkeista Keilaniemessä ilmoittanut Regenero Oy. Uuden hotellin operoinnista Regenero Oy on neuvotellut Kämp Collection Hotels Oy:n kanssa.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee maanantaina suunnitteluvarauksen antamista Regenero Oy:lle.

– Regenero Oy:n hanke vastaa erinomaisesti kaupungin tavoitteita, jotka koskevat Tapiolan kulttuurisen keskuksen kehittämistä ja erityisesti Kulttuuriaukion ympäristön kehittämistä korkeatasoiseksi ja eläväksi kulttuuriympäristöksi. Hanke tukee myös Heikintorin kehittämistä, sanoo teknisen toimen johtaja Olli Isotalo

Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen arvioi, että uusi hotelli-elokuvakeskus voisi nopeimmillaan olla valmiina noin kolmen vuoden kuluttua.

Regenero Oy on vuonna 2016 perustettu YIT Rakennus Oy:n ja HGR Property Partners Oy:n yhteisyritys, joka toteuttaa laajoja kiinteistökehityshankkeita avainpaikoilla, hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Myös Keilaniemessä Regenerolla on meneillään laaja kiinteistökehityshanke. Kehitystoimet käsittävät Fortumin entisen pääkonttorin perusteellisen kunnostuksen ja modernisoinnin sekä Keilaniemen alueen kaupallisen kehittämisen.

Vuonna 1961 valmistunut Keskustorni on arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema. Alun perin 13-kerroksisen rakennuksen nimi oli Konttoritorni.

Tornin kahdennessatoista kerroksessa toimi pitkään ravintola Linnunrata. Kattokerros on sisäänvedetty ja siellä puolestaan toimi näköalakahvila Kultakukko.

Uusissa suunnitelmissa ainakin näköalakahvila on tekemässä paluuta.