HSL:n jättiuudistus ja vyöhykemalli tulevat – näin sinun lippusi hinnat muuttuvat

Tältä vyöhykemalli näyttää kartalla. HSL

toimitus

HSL:n uuden vyöhykemallin seurauksena myös pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen hinnat muuttuvat. Vyöhykemallin on tarkoitus astua voimaan vuonna 2019, kun valtaosa matkakorteista on vaihdettu uusiin.

HSL:n hallitus tekee päätöksen uusista hinnoista tänä syksynä. Hintaehdotukset lähtevät ensi viikolla 12. kesäkuuta lausuntokierrokselle jäsenkuntiin.

Ehdotuksessa esimerkiksi 30 päivän kausilippu AB-alueella, joka kattaa Helsingin ja osan Vantaata, Espoota ja Kauniaisia, maksaa 59,70 euroa, eli 5 euroa enemmän kuin nykyinen kaupungin sisäinen kausilippu. ABC-vyöhykkeen eli nykyisen seutualueen lippu maksaa 107,50 euroa, eli euron enemmän kuin aiemmin. Koko ABCD-alueen lippu maksaa 157,60 euroa, mikä on 0,80 euroa vähemmän kuin nykyinen saman alueen käsittävä Lähiseutu 3 -lippu.

Myös kertalippujen hintoja esitetään muutettavaksi. AB- tai BC-alueensisäinen kertalippu maksaa ehdotuksessa 2,80 euroa, kun kaupungin sisäisen lipun saa nyt halvimmillaan mobiilikertalippuna 2,20 eurolla. ABC- eli seutualueen lipun saa ehdotuksessa 4,60 eurolla, kun nykyään sen saa halvimmillaan mobiilikertalippuna 4,20 eurolla. Ehdotuksesta ei ilmene, miten kortille ladattavalla arvolla maksettavat hinnat muuttuvat.

Mukana ehdotuksessa on myös vuosilipun nimellä kulkeva kerran kuussa laskutettava, vähintään 12 kuukautta voimassa oleva kausilippu, jonka kuukausihinta on jonkin verran edullisempi kuin 30 vuorokauden kausilipun.

HSL:n mukaan lippujen hintojen nousua kompensoi laajentunut matkustusalue.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut