Jättipotti! – Suomi sai lahjaksi yli 8 000 hehtaaria luonnonsuojelualueita juhlavuotensa kunniaksi

Suomi sai juhlavuotensa kunniaksi yhteensä yli 8 000 hehtaaria uusia suojelualueita Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjassa, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö ja Metsähallitus yhteistiedotteessa.

Uusia yksityisiä suojelualueita perustettiin viime vuonna yhteensä 3 064 hehtaaria. Lisäksi kunnat suojelivat 1 980 hehtaaria omia maitaan.

Nyt myös valtio on valinnut suojelukohteet. Uusia kohteita on runsaat 3 000 hehtaaria. Valtaosa valtion uusista suojelualueista sijaitsee Etelä-Suomessa. Lisäksi suojelualueita on Pohjanmaa–Kainuun alueella ja Lapissa.

– Erityisen mainittavaa on se, että kaksi kolmasosaa kohteista rajoittuu olemassa olevaan suojelualueeseen, Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen sanoo tiedotteessa.

Valtaosa yksityisten maanomistajien lahjoittamista alueista säilyy edelleen yksityisessä omistuksessa, mutta luonnonsuojelulain mukaisina suojelualueina.

Kampanjaan sai osallistua myös säätiöille tehtävillä rahalahjoituksilla, joita kertyi yhteensä noin 350 000 euroa. Lahjoituksilla on jo ostettu uusia alueita suojeluun.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut