Sarjakuristaja Penttilälle 2 vuoden ja 6 kuukauden tuomio – uhri 17-vuotias tyttö

Helsingin hovioikeus on tuominnut Michael Penttilän 2 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen alkuvuodesta 2017 tapahtuneesta törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Hovioikeus päätyi käräjäoikeudesta poiketen katsomaan, että Penttilä oli laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman kohdistaakseen nuoreen naiseen kuristamista ja hengityksen salpaamista sisältävän teon. Uhri oli 17-vuotias.

Penttilä määrättiin hovioikeuden tuomiolla heti vangittavaksi.

Syyttäjä vaati Penttilälle neljän vuoden vankeusrangaistusta.

Rikos liittyyvuoden 2017 tapahtumiin Syytteen mukaan Penttilä oli yrittänyt tunkeutua uhrin asuntoon tammikuussa 2017. Huhtikuussa 2017 Penttilä oli pudottanut uhrin postiluukusta kirjeen, jossa oli yhteydenottopyyntö. Käräjäoikeuden mukaan kirjeen pudottaminen ei ollut merkki pahoinpitelyn suunnittelusta.

Hovioikeus kuitenkin totesi, että Penttilän rikoshistoria ja vaarallisuusarvio ovat sellaiset, että naisen henki oli uhattuna. Hovioikeus totesi, että Penttilällä oli seksuaalinen perversio, johon kuului voimakasta kuristamista ja hapensaannin kontrollointia.

Hovioikeus katsoi, että suunniteltu kuristaminen olisi saattanut tappaa uhrin, vaikka kuolema ei ollut suunnitelman päämäärä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut