Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR lahjoittaa Eliel Saarisen kalusteita museoihin – Lue tämä, jos haluat ostaa herkkupaloja kotiisi

VR Group lahjoittaa pääkonttorinsa muuton myötä Eliel Saarisen Vilhonkadun pääkonttoriin suunnittelemia alkuperäisiä huonekaluja Kansallismuseoon ja Designmuseoon. Lahjoitettavia kalusteita on lähes sata.

Lisäksi osa Saarisen kalusteista myydään Scandicille ja Cranbrook Art Museumille sekä osa tulee myös julkiseen myyntiin.

VR:n pääkonttori on yksi merkittävimmistä kansainvälisestikin tunnetun arkkitehdin Eliel Saarisen Suomeen suunnittelemista rakennuksista, ja ajan hengen mukaisesti Saarisen suunnitelmat ulottuivat yksityiskohtaisesti interiööreihin ja kalusteisiin saakka.

Lahjoituksella VR Group haluaa osoittaa kunnioitustaan yhtä Suomen merkittävintä arkkitehtiä, VR:n pitkäaikaisen pääkonttorin ja päärautatieaseman suunnittelijaa kohtaan.

– Haluamme tehdä lahjoituksen juuri Kansallismuseolle ja Designmuseolle ja turvata näin kansallisen kulttuuriperinnön jatkuminen uniikkien kalusteiden osalta. Jatkossa kaikkien on mahdollista ihastella upeita kalusteita museoiden kokoelmissa, VR Groupin kiinteistöjohtaja Ari Mäkinen kertoo.

VR Group myy Helsingin päärautatieaseman yhteydessä sijaitsevan pääkonttorinsa kiinteistösijoitusyhtiö Exilionille, joka remontoi tiloihin Scandic Hotelsin käyttöön tulevan hotellin.

Uuteen, vuonna 2020 avautuvaan hotelliin tulee noin 500 huonetta, mikä tekee siitä yhden ketjun suurimmista.

Tavoitteena on, että tilat vapautuvat uuden omistajan käyttöön kesäkuussa 2018. Kaupan arvo on 55 miljoonaa euroa.