Oikeusministeri ei halua sharia-lakia Suomeen – vihreiden avustaja lyttää nyt Häkkäsen kommentin

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) Johanna Erjonsalo

Aapo Siippainen

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivolan eduskunta-avustaja Nitin Soodin mielestä oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) ei olisi saanut sanoa, että hän vastustaa islamilaista Koraaniin nojaavaa sharia-lakia. Häkkänen sanoi tiistaina Etnisten suhteiden neuvottelukunnan Etno-foorumissa, ettei Suomessa ole tilaa sharia-laille, joka tavoittelee rinnakkaisyhteiskuntaa.

Tiistaina Nitin Sood kirjoitti Twitterissä, että Häkkäsen puheesta saa mielikuvan, että ei-valkoiset vaativat lakia Suomeen.

– Olen pettynyt siihen, että oikeusministeri kokee tarpeelliseksi kertoa Etno-foorumissa vastustavansa sharia-lakia, aivan kuin rodullistetut sellaista vaativat. Näin luodaan uhkaavia mielikuvia rodullistetuista, jotka vastustavat naisten oikeuksia.

Suomessa arvioitiin vuonna 2016, että maassa asuu satoja sharia-lakia kannattavia ihmisiä.

Häkkänen korosti, ettei yhdenvertaisuus toteudu sharia-laissa.

– Suomen oikeus antaa yhdenvertaista suojaa kaikille riippumatta ihonväristä, uskonnosta, sukupuolesta, kulttuurista tai muusta taustasta. Uskonnolla tai kulttuurilla ei voi perustella esimerkiksi naisten ja tyttöjen oikeuksien loukkaamista pakkoavioliitoilta tai silpomisella, Häkkänen kertoi Etno-foorumissa.

Nitin Soodin mielestä Häkkänen sivuuttaa suomalaisen tasa-arvon onglelmat.

– Suomalainen kulttuuri näyttäytyy Häkkäsen puheessa jonkinlaisena tasa-arvon ilmentymänä, jossa ei olisi mitään sukupuolittuneita ongelmia, kun taas muissa kulttuureissa on naisvihaa, kuten pakkoavioliittoja ja naisten sukuelinten silpomista, Soodtwiittasi.

Olen pettynyt siihen, että oikeusministeri kokee tarpeelliseksi kertoa #etnofoorumi’ssa vastustavansa sharia-lakia, aivan kuin rodullistetut sellaista vaativat. Näin luodaan uhkaavia mielikuvia rodullistetuista, jotka vastustavat naisten oikeuksia. https://t.co/7Vh7PliXsy — Nitin Sood (@nnsood) 22. toukokuuta 2018

Uskonto tai kulttuuri ei oikeuta esimerkiksi naisten ja tyttöjen oikeuksien loukkaamista pakkoavioliitolla tai silpomisella. Suomessa ei ole mitään tilaa sharia-laille tai muille rinnakkaisyhteiskuntaa tavoitteleville pyrkimyksille. https://t.co/9D5l101eiv — Antti Häkkänen (@anttihakkanen) 22. toukokuuta 2018

Aiheeseen liittyvää

  1. Oikeusministeri Häkkäsen uudella avustajalla ristiriitainen tausta – henkilökohtaiset rahasotkut toivat tuomion oikeudessa
    16.5.2017 15:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut