Etlan arvio: Yhden yksisarvisen vanaveteen syntyy nyt 100 lupaavaa startupia joka vuosi

Suomeen perustetaan vuosittain noin sata lupaavaa startup-yritystä, kertoo Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tuore tutkimus.

Useimmiten lupaavimmat startupit nousevat ohjelmistoalalle.

Etlan Startupit kansantaloudessa -tutkimuksen mukaan yrittäjyys on laajempaa ja hyvinvoinnin kasvun kannalta keskeisempää kuin mitä aiemmin on luultu.

Vuonna 2016 Suomeen perustettiin pääomasijoittajia kiinnostavia startupeja 79. Muita aloittelevia yrityksiä useammin ne toimivat ohjelmistoalalla yrityshautomoissa ja -kiihdyttämöissä. Joka kolmannella oli vaikeuksia saada riittävästi rahoitusta.

Startupeista puhutaan välillä myös yksisarvisina. Termillä tarkoitetaan yli miljardin euron markkina-arvon alle 10 vuodessa saavuttaneita yrityksiä. Suomen taloushistoriaan mahtuu vasta yksi yksisarvinen: pelifirma Supercell.

Etlan tutkimusjohtaja Petri Rouvisen mukaan toimintaedellytysten turvaamiseksi tarvittaisiin yksinkertaista ja vakaata lainsäädäntöä sekä sääntelyä.

Startupit kansantaloudessa- tutkimuksen on rahoittanut TT-säätiö.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut