Pikkupoikaa Espoossa purrut koira voidaan ottaa poliisin haltuun – "Koira oli hihnassa, muttei kenenkään hallinnassa"

RIKOS Poliisi epäilee, että sama koira olisi aiheuttanut vaaratilanteita aiemminkin.

Karakallion ostarilla sattui koirahyökkäys, jossa koira puri kahdeksanvuotiasta poikaa jalkaan.  Päivi Tuovinen / Arkisto

Mikko Välimaa

Espoon poliisi tutkii Karakalliossa ostoskeskuksen luona tapahtunutta koirahyökkäystä, jossa vapaana ollut koira puri kahdeksanvuotiasta poikaa jalkaan.

Poliisi kertoi keskiviikkona, että paikalle hälytettiin poliisipartio ja ambulanssi. Koiran omistaja oli myös paikalla.

Tutkinnanjohtaja Petri Launiaisen mukaan koira oli ollut omistajansa ja toisen henkilön kanssa ostoskeskuksen edustalla olevan penkin luona.

– Koira oli poliisin tietojen mukaan ollut hihnassa, mutta ei kummankaan henkilön hallinnassa eikä hihna ollut kytkettynä mihinkään. Koira oli purrut ohikulkenutta poikaa sääreen. Pojalle aiheutui jalkaan sairaalahoitoa vaativia vammoja, poliisi kertoo tiedotteessa.

Länsiväylä uutisoi tapauksestaeilen tiistaina.

Tutkinnanjohtaja Launiaisen mukaan poliisi tutkii asiaa vammantuottamuksena ja eläimen vartioimatta jättämisenä.

Jälkimmäiseen rikosnimikkeeseen on päädytty, koska poliisin tietojen mukaan sama koira olisi aiheuttanut vaaratilanteita aiemminkin.

Näitä tietoja ei ole vielä saatu vahvistettua.

Launiaisen mukaan poliisi voi määrätyissä tilanteissa ottaa eläimen haltuunsa ja toimittaa sen pieneläinklinikalle. Toistaiseksi näin ei ole Espoon tapauksessa toimittu.

– Tällaiseen toimenpiteeseen päädytään esimerkiksi tilanteissa, joissa sama eläin on varmuudella aiheuttanut vaaratilanteita aiemminkin. Näin saatetaan toimia tässäkin tapauksessa, mikäli esitutkinnassa saadaan riittävät selvitykset aiemmista vaaratilanteista tai sama koira aiheuttaa uusia vaaratilanteita, poliisin tiedote kertoo.

Tutkinnanjohtaja Launiaisen mukaan vapaana olevasta ja vaaralliseksi tiedetystä tai akuuttia vaaraa aiheuttavasta koirasta voi aina ilmoittaa hätäkeskukseen, joka välittää tehtävän poliisipartiolle.

– Poliisi toimii sen jälkeen tilanteen mukaisesti. Akuutissa vaaratilanteessa poliisilla on poliisilain mukaan oikeus ottaa kiinni tai jopa lopettaa ihmisen hengelle tai terveydelle vaaraa aiheuttava eläin. Muutoin eläimen lopettamisesta päättävät muut viranomaiset tai joissain tapauksissa tuomioistuin.

Espoon poliisi aikoo kuulustella asianosaiset.

Esitutkinnan valmistuttua juttu siirretään syyttäjälle. Poliisi aikoo ilmoittaa tapauksesta myös kaupungineläinlääkärille, jolla ontoimivaltuudet toimia tällaisissa tilanteissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 2. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 3. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 4. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta
 5. Espoolaisessa päiväkodissa kymmenille korona-altistus – myös kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen työntekijä sairastunut
 6. Pääkirjoitus: Lemmikki ei ole hetken päähänpisto
 7. Vainio 8.8.
 8. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 9. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 10. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 11. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 12. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 13. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 14. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 15. Uuden kaupunkitapahtuman musiikki ja maut herättävät Meritorin eloon Kivenlahdessa – "Tavoitteena leppoisa ja rauhallinen meininki"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 2. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta
 3. Toisestakin Espoosta löydetystä villikanista todettu tappava tauti – tällä kertaa Niittykummussa
 4. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 5. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 6. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 7. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 8. HSL suunnittelee Etelä-Espoon bussilinjoihin muutoksia – kaupunkilaisilla pari viikkoa aikaa kertoa mielipiteensä
 9. Uuden kaupunkitapahtuman musiikki ja maut herättävät Meritorin eloon Kivenlahdessa – "Tavoitteena leppoisa ja rauhallinen meininki"
 10. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 11. Espoolaisessa päiväkodissa kymmenille korona-altistus – myös kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen työntekijä sairastunut
 12. Espoon terveysasemien puhelinpalvelu yhä ruuhkautunut – takaisinsoittoa voi joutua odottamaan pari vuorokautta
 13. Espoonlahden asiointipiste avautuu kuukausien tauon jälkeen – "Flunssa- tai vatsaoireita potevana ei saa tulla"
 14. Espoo rakennuttaa lähivuosina kolme uutta paloasemaa – kasvava Otaniemi saa omansa kerrostalon alakertaan
 15. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.