Koira raateli pojan jalkaa espoolaisella ostarilla – Äiti: "Pitääkö vielä odottaa, että koira tappaa pikkulapsen?"

Karakallion ostarilla sattui koirahyökkäys, jossa koira puri kahdeksanvuotiasta poikaa jalkaan.  Päivi Tuovinen / Arkisto

Jari Pietiläinen

Espoon Karakalliossa on alkuviikon ajan kohistu sunnuntaina tapahtuneesta hyökkäyksestä, jonka tiimellyksessä suurikokoinen koira puri 8-vuotiasta Antonio-poikaa jalkaan.

Tapauksesta ja sen käänteistä on keskustelu kiivaasti muun muassa Facebookin Karakallio-ryhmässä. Nyt asioista avautuu Antonion äiti Heidi Alarvo.

– Kello oli noin varttia vaille kolme sunnuntai-iltapäivänä, kun kävelin kaikessa rauhassa Antonion kanssa Karakallion ostarin halki. Hän oli juuri tullut seuraavasta veljensä futisharkkoja, Alarvo kertoo.

Äiti ja poika huomasivat läheisellä penkillä kaksi vanhempaa naista ja maassa heidän vieressään makasi suurikokoinen koira.

– Emme lähestyneet koiraa millään tavalla, mutta yhtäkkiä se alkoi murista ja haukkua meille. Huusin naiselle, että hän veisi koiran pois, mutta koira hyökkäsi aivan arvaamattomasti Antoniota kohti ja puri häntä sääreen molemmille puolille, Alarvo valaisee.

Poika kaatui maahan ja ulkopuoliset tulivat pojan avuksi. Koiralla oli panta ja hihna, mutta hihnaa ei oltu kiinnitetty mihinkään.

LUE MYÖS: Poliisi epäilee saman koiran aiheuttaneen vaaraa aiemminkin – "Oli hihnassa, muttei kenenkään hallinnassa"

Paikalle soitettiin ambulanssi, jonka tulo kesti puolisen tuntia. Ensiavun väki laittoi Antonion jalan kylmään kääreeseen ja hänet vietiin Jorviin osastolle hoidettavaksi. Koiranomistaja ei ollut kiinnostunut koiran aiheuttamasta sotkusta.

– Poika sai melkoisia fyysisiä ja psyykkisiä vammoja. Antoniolle on annettu valtava määrä piikkejä ja rokotteita jäykkäkouristuksen ja koiran suussa olevien bakteerien takia.

– Hän ei voi mennä kouluun, tuskin edes ulos kotiovesta. Itse olen yksityisyrittäjä ja minulla on mennyt alkuviikko tämän tapauksen selvittelyissä, Alarvo huokaa.

Heidi Alarvon mielestä apua tarvitsisivat myös sekä koira että hänen omistajansa.

– Sunnuntaina ostarilla oli tavaton helle, koira oli varmaan ollut pitkään auringonpaisteessa ilman vettä. Kuka tahansa voi hermostua sellaisessa tilanteessa. Mutta ei koiraa voi pitää koiraa julkisella paikalla ilman, että se on kytkettynä.

– Minua surettaa poikani puolesta, mutta ennen kaikkea kauhistuttaa se, mitä jälkeä tuo koira voi saada aikaan, jos se hyökkää pikkulapsen kimppuun. Ajatellaan esimerkiksi tilannetta, että joku kaksivuotias huomaa ihanan koiran ja juoksee silittämään koiraa.

– En uskalla edes ajatella, mitä silloin tapahtuu. Pitääkö koiran vielä tappaa joku pikkulapsi ennen kuin tähän asiaan kunnolla puututaan? Alarvo ihmettelee tyrmistyneenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lattiahalkeamien vuoksi kaksi kuukautta suljettuna ollut länsimetron asema avautuu torstaina
 2. Espoossa varmistui yhdeksän uutta tartuntaa – Korona iski myös kaupungin hoivakotiin
 3. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 4. Kuntoportaiden suosio ei laannu – Soukka sai omansa, seuraavatkin jo suunnitteilla, olarilaisille luvassa pettymys
 5. Palkattomien vapaiden "erikoistarjous", työterveyshuollon karsinta... – Kirkkonummen kunta etsii yhä säästökohteita
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Lapsen varastettu pyörä löytyi netin myyntipalstalta – sopi kaupat Leppävaaraan ja pyysi poliisit paikalle
 9. Espoolaisille tuttuja tekijöitä keramiikkanäyttelyssä
 10. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 11. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 12. Koriskoulu tutustuttaa lajiin elokuussa
 13. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 14. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 15. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Espoossa varmistui yhdeksän uutta tartuntaa – Korona iski myös kaupungin hoivakotiin
 2. Kuntoportaiden suosio ei laannu – Soukka sai omansa, seuraavatkin jo suunnitteilla, olarilaisille luvassa pettymys
 3. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 4. Lapsen varastettu pyörä löytyi netin myyntipalstalta – sopi kaupat Leppävaaraan ja pyysi poliisit paikalle
 5. Palkattomien vapaiden "erikoistarjous", työterveyshuollon karsinta... – Kirkkonummen kunta etsii yhä säästökohteita
 6. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 7. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 8. Mielipide: Miksi Espoossa käytetään Kiinasta tuotuja reunakiviä?
 9. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 12. Vielä ehtii vaikuttaa – ota kantaa Matinkylän terveysaseman suunnitteluun
 13. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 14. Lattiahalkeamien vuoksi kaksi kuukautta suljettuna ollut länsimetron asema avautuu torstaina
 15. Rantaviikko liikuttaa alakoululaisia ja isompiakin – kirkkovenesoutua, rantasuunnistusta ja ilmafutista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.