Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Westendin uimarannan viereen suunnitellaan nyt kerrostaloja – pieni kylpylä olisi avoin kaikille

Vuosia rakentamista odottaneen Westendinportin tontin uusin asemakaavaehdotus tulee nähtäville.

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi nähtäville panon keskiviikkona äänin 9–4. Vähemmistöön jääneet kolme kokoomuksen ja yksi RKP:n jäsen olisivat hylänneet kaavaehdotuksen. Äänestyksessä kokoomusedustajien näkemykset hajosivat, sillä kaksi lautakunnan kokoomusjäsentä kannatti kaavan nähtäville panoa.

Kaavaehdotuksen mukaan Espoon Westendissä sijaitsevaan Westendinporttiin, omakotialueen ja Länsiväylän väliin jäävälle tontille voi rakentaa kahteen osaan jakautuvan, enintään 8-kerroksisen asuinkerrostalon. Rakennusoikeutta tulee 15 000 kerrosneliömetriä.

Lisäksi tontille tulee erillinen tuhannen neliön rakennus kahvila- ja kylpyläpalveluille. Niiden on tarkoitus palvella kaikkia alueen asukkaita, sekä Rantaraittia ja tontin läheisyydessä sijaitsevan Westendin vastikään kunnostetun uimarannan käyttäjiä.

– Vähemmistöön jääneet lautakunnan jäsenet olivat sitä mieltä, että suunniteltu asuinkerrostalo tulee liian lähelle Länsiväylää ja on massoitukseltaan liian suuri, kaavan hylkäämistä kannattanut kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Jouni J. Särkijärvi (kok.) huomauttaa.

Lautakunta täydensi kaavaehdotusta muistutuksella, että jatkosuunnittelun aikana on huolehdittava siitä, että viereisen, kaupungin ylläpitämän Westendin uimarannan käytettävyys ei saa heikentyä.

Kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkasen mielestä nyt edennyt kaava ja rakennushanke istuu hyvin alueelle.

– Sen myötä niin Rantaraitin välittömään läheisyyteen kuin uimarannan viereen saadaan lisää kaivattuja palveluja.

Rakennettavaksi suunniteltujen kerrostalojen asukkaiden yksityiseksi uimarannaksi Westendin ranta ei Hokkasen mukaan ole vaarassa missään tapauksessa muuttua.

Kaupunkisuunnittelujohtaja arvioi, että kaavaprosessi saadaan vietyä päätökseen vielä kuluvan vuoden aikana.

– Todennäköisesti kaavapäätöksestä tullaan kuitenkin valittamaan, kuten on valitettu kaikista aiemmista aluetta koskeneista kaavoista, Hokkanen ennakoi.

Osa ympäristön omakotiasukkaista on vastustanut tiukasti aiemmin tontille suunniteltuja Marriott-hotellia ja asuintornitaloa.

Tontin omistaa Ultivista Oy, jonka osakkaana on muun muassa ex-jääkiekkotähti Teemu Selänne

Alkujaan Ultivista Oy suunnitteli tontille Marriott-ketjun tornihotellia. Valtuusto hyväksyi hotellirakentamisen alueelle mahdollistavan asemakaavan 2011.

Omakotiasukkaiden vastustama kaava kävi läpi kaikki valitusasteet, mutta sai lopulta lainvoiman 2013. Korkein hallinto-oikeus löi pisteen valitusruletille syyskuussa 2013, kun se ei antanut valituslupaa hallinto-oikeuden päätökseen jättää käsittelemättä hotellin rakennusluvasta tehdyt valitukset. Sen jälkeen hankkeesta kanneltiin tuloksetta muun muassa EU:n komisiolle.

Valitusruletti viivästytti hotellihanketta sen verran pitkään, että taloustaantuman myötä Ultivista Oy luopui siitä.