Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toinenkin murtosarja Espoossa – useita murtoja Laaksolahdessa ja Westendissä

RIKOS Dna-jälki liitti kevään murroista epäillyn myös vuoden takaiseen rikokseen.

Länsi-Uudenmaan poliisi on ottanut kiinni albanialaisen miehen, jota epäillään useista kevään aikana tehdyistä asuntomurroista Espoossa.

Laaksolahdessa ja Westendissä tehtiin huhti- ja toukokuussa useita asuntomurtoja ja alustavissa tutkimuksissa poliisi arveli niitä saman tekijän tai tekijöiden rikossarjaksi.

Poliisi tavoitti murroista epäillyn miehen Helsingin Vallilassa ja hänet vangittiin Espoossa viikko sitten perjantaina 11. toukokuuta.

Miehen hallusta löytyi koruja, jotka oli hänen mukaansa anastettu asunnoista.

– Saimme hänestä myös dna-osuman, joka liitti hänet vuosi sitten keväällä tehtyyn asuntomurtoon Laaksolahdessa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Janne Saari

Miehen rikossarjaan kuuluu esitutkinnan perusteella tänä keväänä yli kymmenen asuntomurtoa ja vuoden 2017 keväältä ainakin kaksi murtoa.

Espoon lisäksi häntä epäillään murtopuuhista huhti- ja toukokuussa myös Helsingin puolella, ainakin Kuusisaaressa, Kulosaaressa ja Marjaniemessä.

– Merkittävä osa anastettua omaisuutta on edelleen kateissa ja selvitämme miehen mahdollisia rikoskumppaneita, Saari sanoo.

Asunnoista on varastettu korujen lisäksi muun muassa kelloja.

Espoossa on parhaillaan vangittuna kolme muutakin albanialaista miestä epäiltynä helmikuussa tehdyistäuseista asuntomurroista Laajalahden alueella.

Saaren mukaan rikossarjat ovat erillisiä.

– Ne kuitenkin selittävät pitkälle sitä, että meillä on vuoden alusta lähtien ollut selkeästi enemmän asuntomurtoja kuin kahtena edellisenä vuonna.

Yhteistä on se, että epäillyt tekijät ovat albanialaisia ja he ovat kulkeneet Helsingistä Espooseen metrolla. Heillä kaikilla on myös taustaa samankaltaisista rikoksista muualla Euroopassa.

Muitakin murtautujia on edelleen, Saari muistuttaa.

Lämpöisten ilmojen myötä Espoon keskuksessa, Tuomarilassa ja Mankkaalla on öisin murtauduttu asuntoihin.

– Joissakin tapauksissa asukkaat ovat heränneet murtopuuhiin. Tai sitten on vasta aamulla huomattu, että omaisuutta on yön aikana kadonnut, Saari kertoo.

Tuomarilassa on tehty havaintoja kahdesta tekijästä ja Mankkaalla yhdestä.

Ovet ja ikkunat on syytä lukita yöksi helteidenkin aikana.